Barneveldse Krant: Mixed Energy wint eerste punt

Ereklasse 
Door een 2-1 zege op het Johannes Fontanus College bereikte Vonk Tweewielers de koppositie. In de eerste set was Vonk nog lang niet op dreef en zij moesten dan ook die set afgeven aan het JFC. Maar toen Vonk eenmaal de fietsen in de juiste versnelling had, werden de leerkrachten duidelijk afgetroefd. Overigens moet de koppositie gedeeld worden met De Meerwaarde 1 dat Drukkerij Bout geen schijn van kans gaf. VOKO Bosch Beton had een goede kans op een maximale overwinning, maar moest de slotset toch nipt laten aan Autobedrijf H. Kroon. Roordink Bedrijfswagens pakte in de tweede set een puntje af van Electrolux Professional, maar men had zoveel energie verbruikt dat de slotset en daarmee de overwinning aan Electrolux moest laten.

Hoofdklasse 
Er is nog weinig verschil in sterkte in deze klasse. Dat blijkt ook wel uit de uitslagen die allemaal 2-1 aangaven. Fieret Loodgietersbedrijf had tegen Centrum Evers 3 de eerste set nipt verloren (25-24) maar pakte met dezelfde uitslag de tweede set. In de slotset hadden de loodgieters net iets meer lucht over waardoor ze de kleine overwinning pakten. Set Up 3 tegen VOKO/Van de Pol had net zo’n verloop als tussen Fieret en Centrum Evers 3. In de slotset waren het de Scherpenzelers die iets meer macht over hadden voor de overwinning. En ook in de allerlaatste partij verliep de strijd hetzelfde. Dit keer was het Torstai Set Up dat nog iets meer lucht had dan tegenstander De Visser Installatiebedrijf.

Overgangsklasse 
Jansen Poultry , vorige week nog duidelijk de sterkste in diens partij tegen R. van de Beek Onderhoudsbedrijf, had dit keer wel wat meer moeite. Tegen Bouwbedrijf Grotenhuis werd weliswaar in de eerste set ruim gewonnen , maar in de tweede set had Jansen Poultry de grootste moeite om de set binnen te slepen (25-24). Het bouwbedrijf putte daar moed uit om de derde set met ruime wist naar zich toe te halen. E-difference van Manen pakte met gemak de eerste twee sets tegen Hazeleger Accountant & Adviseur, maar dat team schakelde voor het slot een tandje hoger om die set naar zich toe te trekken. R. van de Beek Onderhoudsbedrijf had weinig moeite met Broekhuizen/KABO.

Eerste klasse 
Brand Hoveniers/Meesterpoeliers had geen enkele moeite met Dynastart en was dan ook ver voor tijd met de partij klaar. Redblok won ook maximaal van Schaeffler Nederland, maar dat was in de laatste set kantje boord (25-24). Van den Brink Airco wist Brandweer Voorthuizen van zich af te houden, maar dat kostte in de tweede set de nodige moeite (25-23).

Tweede klasse 
In deze klasse kwam het eerste strafpunt in deze competitie te voorschijn doordat Sushi Donnerschool bij het begin nog maar vijf mensen kon opbrengen. Omdat de mensen uit De Glind geen enkele set wisten te winnen van VCM Medical v.o.f. is hun saldo gedaald tot 0. BDU pakte in de laatste set tegen Centrum Evers 1 op de valreep een verdiend puntje. Zoals gemeld smaakte Mixed Energy voor het eerst een overwinning. Er had zelfs tegen i Mediate meer ingezeten, maar zo ver kwam het niet. Het Fietsenhuis pakte tegen Leertouwer de tweede set en lange tijd leek het er op dat de wielrijders zelfs een 2-1 zege zouden behalen, maar aan het eind van de derde set was er te weinig kracht over.

Damesklasse D 
Decorette Woonatelier Nijkerk tegen Centrum Evers 2 was na twee sets in evenwicht maar in de laatste set wist de favoriet, Decorette, orde op zaken te stellen. VOKO/Van der Hoef was twee sets lang de meerdere van de Rabobank. Aan het eind van de derde set wisten de geldbeheerster er echter op de valreep een punt uit te slepen. E*dSign leek na twee gewonnen sets De Meerwaarde 2 definitief te verslaan, maar het personeel van de middelbare school bracht nog net genoeg kracht op om een punt te pakken.

Damesklasse V 
Van de Burg Trucks & Trailers had alleen in de eerste set problemen met Auto Import Evers, maar toen de dames uit Scherpenzeel/Renswoude eenmaal met 25-24 hadden gewonnen gingen zij in de hoogste versnelling door naar een maximale zege. Autoschade van der Werf kende nauwelijks problemen met Hooyer Makelaardij en heeft zich mede naar de kop van de ranglijst gewerkt. VOKO/Fire Prevent werd door een gedreven Lake Side overklast, waardoor Lake Side zich dicht achter de toppers bevindt.

Bron: Barneveldse Krant, 13 februari 2014