Barneveldse Krant: Maximale score Bosch/Beton

Vijf van de zes koplopers wisten met succes aanvallen van andere teams te pareren. Alleen Van Doorn Tuinen moest de bovenste plaats afstaan; Leertouwer was in een rechtstreeks duel om de koppositie in de 2e klasse met 3-0 te sterk. Daarentegen ging VOKO/Bosch Beton verder waar het gebleven was en heeft het als enige ploeg van het gehele toernooi nog geen set verloren. Mede Kootwijkerbroekers van VOKO/Van der Hoef verdedigden de koppositie in de Damesklasse D met verve. Verder staan Fieret Loodgietersbedrijf, Set Up-3 en Autoschade Van der Werf nog steeds bovenaan in hun competities.

Ereklasse
De Visser Installatiebedrijf heeft zijn eerste zege in de Ereklasse binnen. Het gepromoveerde team won met 2-1 van Trendsetters, al zorgde een enkelblessure bij een speelster van De Visser Installatiebedrijf voor een vervelende nasmaak. Waar Vonk Tweewielers vorig seizoen nog knap vierde werd, zal het deze jaargang nog flink moeten aanzetten om die prestatie op zijn minst te evenaren. De volleyballers van Vonk gingen met 1-2 onderuit tegen Roordink Bedrijfswagens, de verrassing tot nu toe. Laatstgenoemde klom zelfs naar de derde plaats op de ranglijst. Het profiteerde van het verlies van De Meerwaarde-1 tegen de ongenaakbare koploper VOKO/Bosch Beton dat voor de derde week op rij de maximale scoorde behaalde. Alleen het Johannes Fontanus College blijft nog enigszins van de Kootwijkerbroekers in het spoor na een 3-0 zege op Autobedrijf H. Kroon

1e klasse
Fieret Loodgietersbedrijf verstevigde zijn koppositie in de 1e klasse door de topper van R. van de Beek Onderhoudsbedrijf met 3-0 te winnen. Daarnaast verloor nummer drie Torstai Set Up van VOKO/Van de Pol, waardoor de Kootwijkerbroekers zich de naaste belager van Fieret Loodgietersbedrijf mag noemen. Daarnaast drongen Jansen Poultry en Drukkerij Bout het linkerrijtje binnen. Jansen Poultry won met 3-0 van hekkensluiter Centrum Evers-1. Bij Drukkerij Bout loopt het inmiddels gesmeerd. Na een valse start in de eerste speelronde won Drukkerij Bout voor de tweede week op rij; ditmaal met 3-0 van E-difference Van Manen.

2e klasse
De top vier van de 2e klasse heeft zijn voorsprong op de onderste vier ploegen vergroot. Set Up-3 en Redblok behaalde ruime 3-0 overwinningen op Broekhuizen/KABO respectievelijk Hazeleger Account & Adviseur. De twee koplopers hebben één punt voorsprong op VCM Medical v.o.f. Een week rust heeft VCM Medical v.o.f. goed gedaan. Nadat de ploeg twee geleden tegen een zeldzame nederlaag was aangelopen, herstelde het zich tegen Dynastart met een 3-0 zege. Bouwbedrijf Grotenhuis won met 3-0 van Schaeffler Nederland bv, waardoor het steviger op de vierde plaats staat.

3e klasse
Deurenmontage Kruijt heeft zijn eerste set van het seizoen te pakken en was zelfs dichtbij een overwinning. De nieuwkomer bij het Barneveldse Krant bedrijfsvolleybal maakte het spannend met Alfa Accountants & Adviseurs en na twee sets was de stand gelijk. Laatstgenoemde besliste de wedstrijd uiteindelijk in zijn voordeel door met 25-23 nipt aan het langste eind te trekken in de derde set.  In de top van het klassement liep Van Doorn Tuinen niet alleen tegen zijn eerste verliespunten aan, maar zelfs tegen zijn eerste nederlaag. Leertouwer won de topper in de 3e klasse met 3-0, waardoor het de koppositie overnam van Van Doorn Tuinen. Leger des Heils en Centrum Evers-2 passeerden eveneens op de ranglijst na zeges op Mixed Energy en Het Fietsenhuis.

Damesklasse D
In de Damesklasse D ging Lounge3 voor het eerst dit seizoen onderuit. De Meerwaarde-2 won met 2-1, waardoor het de aansluiting met de bovenste ploegen heeft gevonden. Lounge3 raakte zijn gedeelde koppositie kwijt door de nederlaag. Dat gold ook voor Rabobank dat met 2-1 de topper tegen VOKO/Van der Hoef verloor. Achter de vier topploegen speelden Truck Verhuur Woudenberg en Ester Design een spannende wedstrijd. Ester Design trok de stand gelijk in de tweede set en pakte daarmee zijn eerste set van het seizoen. De eerste overwinning was net een brug te ver. Met 12-10 ging de winst mee naar Woudenberg.

Damesklasse V
De meest bizarre wedstrijd werd in de Damesklasse V gespeeld door Evers Auto Import en Autoschade Van der Werf. De eerste set ging met 25-19 naar Evers Auto Import, waardoor de koploper zijn eerste setverlies was toegebracht. Autoschade Van der Werf drukte vervolgens het gaspedaal in en denderde met 9-25 en 1-25 naar een nieuwe overwinning. Nummer 12/Do-it en Centrum Evers-3 liepen een punt in op Autoschade Van der Werf; beide teams wonnen met 3-0 van Hooijer Makelaardij en VOKO/Fire Prevent.

Bron: Barneveldse Krant, 5 maart 2015.