Barneveldse Krant: JFC kampioen van Barneveld

In een bomvolle kantine CheerSSS reikte hoofdorganisator Eddy Meijerink de prijzen uit van de 44e editie van het bedrijfsvolleybaltoernooi. De top drie van de reguliere competities waren al bekend, maar gisteravond werd nog om de absolute hoofdprijzen gestreden: de ProComm Beker, de D. Dirksebokaal en het kampioenschap van Barneveld.

VOKO/Van der Hoef slaagde erin het succesverhaal van dit seizoen compleet te maken door Rabobank te onttronen in de strijd om de ProComm Beker. De grootste bokaal van allemaal was vorig jaar nog in handen van de bankiersters beland, maar VOKO versloeg Rabobank gisteravond in een finaleduel om de hoofdprijs. Het is de derde keer dat VOKO/Van der Hoef de ProComm Beker heeft gewonnen. Naast de enorme beker ontvingen de volleybalsters uit Kootwijkerbroek ook een trofee voor het kampioenschap in de damesklasse D en wonnen ze tevens de sportiviteitsprijs.

In de strijd om de D. Dirksebokaal bleef een grote verrassing eveneens uit. De finale ging uiteindelijk tussen de kampioenen van de eerste en de tweede klasse: Fieret Loodgietersbedrijf en VCM Medical v.o.f. Vorig seizoen greep Fieret nog overal net naast, maar dit seizoen was het wel raak. Na het winnen van de titel in de reguliere competitie en het afdwingen van promotie naar het hoogste niveau, bekroonde Fieret Loodgietersbedrijf een topjaar met het winnen van de D. Dirksebokaal. VCM Medical v.o.f. bood goed partij in de finale, maar het kon zijn tweede kampioenschap op rij net niet opluisteren met een stunt tegen Fieret.
Bij de spannendste finale van de slotavond was het kampioenschap van Barneveld de inzet. Titelverdediger VOKO/Bosch Beton en uitdager Johannes Fontanus College heersten het hele seizoen al in de ereklasse. De Kootwijkerbroekers hadden nipt de titel gewonnen, maar moesten in de finale om het kampioenschap van Barneveld uiteindelijk hun meerdere erkennen. Na twee spannende sets waren de teams nog in evenwicht. Uiteindelijk had Johannes Fontanus College na anderhalf uur alle reden tot juichen in sportcentrum De Meerwaarde door zich voor de allereerste keer tot kampioen van Barneveld te mogen noemen.

Naast het uitreiken van alle sportieve prijzen had Eddy Meijerink lovende woorden voor de nieuwkomers Deurenmontage Kruijt en Alfa Accountants & Adviseurs, die beiden een aanmoedigingsprijs in ontvangst mochten nemen. Verder keek de hoofdorganisator terug op een superjaar. ,,We hebben het weer met heel veel plezier mogen doen. Het kon bijna niet beter", sprak Meijerink namens de vierkoppige organisatie. ,,Gelukkig was het aantal blessuregevallen opnieuw beperkt. Helaas zaten hier wel enkele langdurige blessures tussen. Maar dat is ook het enige smetje op een verder prima verlopen seizoen."

Bron: Barneveldse Krant, 28 mei 2015.