Barneveldse Krant: Geweldige inhaalrace Lounge3

Damesklasse D
De topper tussen koploper VOKO/Van der Hoef en nummer drie Lounge3 was na twee sets in balans. De vrouwen uit Kootwijkerbroek leken in de derde set hun ongeslagen status vast te houden. Een 22-16 voorsprong werd echter puntje voor puntje kleiner, waarna Lounge3 de inhaalrace compleet maakte door in de zoemer de winnende 22-23 te maken. Dankzij deze overwinning is Lounge3 op gelijke hoogte gekomen met VOKO/Van der Hoef. Dat geldt ook voor Rabobank dat verrassend veel moeite had met rode lantaarndrager Ester Design; Rabobank sleepte een 2-1 zege uit het vuur. De Meerwaarde-1 staat slechts één punt achter het leidende trio na een 3-0 overwinning op Truck Verhuur Woudenberg.

Damesklasse V
Hooijer Makelaardij heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. In CheerSSS kon op een sprankelende 3-0 geproost worden; VOKO/Fire Prevent was het slachtoffer. Bovenin het klassement verloor Autoschade Van der Werf daarentegen voor het eerst dit seizoen. Centrum Evers-2 had na twee sets de winst al binnen; Autoschade Van der Werf pakte nog wel de derde set, waardoor het aan kop blijft. Nummer 12/Do-it staat op de tweede plaats na een 1-2 triomf. De eerste set moest aan Evers Auto Import gelaten worden. Daarna denderde Nummer 12/Do-it over zijn tegenstander heen.

Finalepoules
In de ere- tot en met 3e klasse worden de poules na zeven speelrondes gesplitst in een a- en een b-klasse. De teams uit deze klassen zijn na gisteravond over de helft van deze positioneringsstrijd en in sommige groepen belooft het een spannend gevecht te worden tot en met de laatste speelronde om bij de beste vier te eindigen en door te gaan naar de kampioenspoule.

Ereklasse
In de ereklasse zijn twee van de vier plaatsen al bijna vergeven. VOKO/Bosch Beton en Johannes Fontantus College zijn na vier speelrondes nog steeds ongeslagen. De Kootwijkerbroekers wonnen zelfs voor de vierde keer op rij met 3-0; al had het in de laatste set veel moeite met De Visser Installatiebedrijf dat na een blessuregeval met slechts vijf man in de derde set speelde. Johannes Fontanus College liet één set liggen tegen Vonk Tweewielers, maar staat stevig op de tweede plek. Daarachter schoof Trendsetters op naar de derde plaats na een 3-0 overwinning op Roordink Bedrijfswagens. Laatstgenoemde staat nog wel op de vierde plaats, maar het verschil met nummer acht Autobedrijf H. Kroon bv is slechts twee punten. Autobedrijf H. Kroon won namelijk zijn eerste wedstrijd van het seizoen, met 2-1 van De Meerwaarde-1.

1e klasse
Fieret Loodgietersbedrijf heeft zijn koppositie in de 1e klasse met succes verdedigd. In de topwedstrijd tegen nummer drie Jansen Poultry verloor de koploper de eerste set met minimaal verschil, maar in het spannende vervolg was Fieret Loodgietersbedrijf nipt de sterkste ploeg. Jansen Poultry leed een dubbele nederlaag, aangezien een speler met een enkelblessure uitviel. Achter Fieret Loodgietersbedrijf staan maar liefst vier teams op zeven punten. VOKO/Van de Pol staat op puntensaldo nog wel op de tweede plaats, maar ging met 2-1 onderuit tegen Drukkerij Bout dat vierde staat. Torstai Set Up steeg naar plaats drie na een ruime 3-0 overwinning op R. van de Beek Onderhoudsbedrijf. Jansen Poultry zakte naar de vijfde plaats. De strijd tussen de twee onderste teams uit de poule ging naar E-difference Van Manen. Na de eerste twee sets gewonnen te hebben pakte hekkensluiter Centrum Evers-1 wel de laatste set.

2e klasse
Na vier speelrondes is Broekhuizen/KABO van de nul af. Tegen Hazeleger Account & Adviseur werd voor het eerst dit seizoen een set gewonnen. Het bleef gisteravond ook bij één set; Hazeleger Account & Adviseur pakte namelijk 1-2 de overwinning. Broekhuizen/KABO droeg wel de rode lantaarn over aan Schaeffler Nederland bv dat weinig in te brengen had tegen VCM Medical v.o.f.  Laatstgenoemde profiteerde met de 3-0 zege van de 1-2 nederlaag van Redblok tegen Dynastart. Hierdoor staat VCM Medical v.o.f. op de tweede plaats, één punt achter de ongenaakbare koploper Set Up-3 die met 3-0 won van Bouwbedrijf Grotenhuis.

3e klasse
Vijf teams hebben zich in de strijd gemengd om de bovenste vier plaatsen. Leertouwer verdedigde met verve zijn koppositie dankzij een 3-0 zege op Mixed Energy. Van Doorn Tuinen zette zijn nederlaag van vorige week recht en staat dankzij een maximale overwinning op Deurenmontage Kruijt op de tweede plaats. Het heeft slechts één punt minder dan Leertouwer; dat geldt ook voor het Leger des Heils na een 2-1 zege op Centrum Evers-2. Alfa Accountants & Adviseurs klopt na de 2-1 winstpartij tegen Het Fietsenhuis op de deur van nummer vier Centrum Evers-2.

Bron: Barneveldse Krant, 12 maart 2015