Barneveldse Krant: Fietsenhuis in slot naar winst

Ereklasse
Het zag er even naar uit dat Roordink Bedrijfswagens weer in hun oude doen van het begin van de competitie was teruggekeerd, want tegen VOKO/Bosch Beton werd de eerste set pas bij de stand van 24-24 door de Kootwijkerbroekers beslist.

Door het verlies van die eerste set konden de mannen van de bedrijfswagens niet meer de kracht opbrengen om voor een stunt te zorgen. De tweestrijd tussen de teams van de beide voortgezette onderwijsmensen werd een titanengevecht. De eerste set was voor het Johannes Fontanus College, maar de tweede ging met 25-24 naar De Meerwaarde. De laatste set kon bij lange na niet volledig uitgespeeld worden omdat de lange rally's uit de vorige sets nogal wat tijd had gekost. Uiteindelijk trok het JFC toch aan het langste eind. Electrolux Professional bv wist met de nodige moeite en met gering verschil Autobedrijf H. Kroon te verslaan. Het zal waarschijnlijk net niet de moeite lonen om de ereklasse A te bereiken, maar geheel uitgesloten is dit nog niet.
Vonk Tweewielers is door een maximale overwinning op Drukkerij Bout evenals VOKO/Bosch Beton nu al zeker om bij de bovenste vier te eindigen.

Hoofdklasse
De beide koplopers verloren hun wedstrijden met 2-1. De Visser Installatiebedrijf begon wel met setwinst tegen Centrum Evers 3, maar verloor vervolgens met duidelijke cijfers de tweede set en was daardoor zo uit hun doen dat de slotset ook verloren ging.
Fieret Loodgietersbedrijf won ook al de eerste set van VOKO/Van de Pol, maar dat was zo krap dat de Kootwijkerbroekers in de tweede set de stand gelijk konden trekken.
In een zinderend slot werd het uiteindelijk 2-1 voor Van de Pol met een stand van 17-16. Het gevecht tussen de beide Scherpenzeelse teams werd hier beslist in een 2-1 overwinning voor Torstai Set Up.
Met de uiterste krachtsinspanning kon Set Up 3 de tweede set naar zich toetrekken (25-24).

Overgangsklasse
Jansen Poultry verloor de koppositie aan concurrent R. van de Beek Onderhoudsbedrijf. Door een maximale nederlaag staat Jansen Poultry nu tweede en voelt de hete adem van E-difference van Manen in de nek dat meer moeite had met hekkensluiter Bouwbedrijf A.J.Grotenhuis dan men zou verwachten.

Broekhuizen/KABO wist door een overwinning op Hazeleger Accountant & Adviseur de vierde plaats te gaan bezetten, maar het is bovenin erg dringen.

Eerste klasse
Redblok versloeg Van den Brink Airco maximaal maar moest in de eerste set alle zeilen bijzetten om die set met gering verschil te beslechten. Brand Hoveniers/Meesterpoeliers boekte weliswaar ook een maximale overwinning op Brandweer Voorthuizen, maar had in de tweede en derde set de handen vol aan de brandblussers.
Dynastart had weinig moeite met Schaeffler Nederland ook al duurden de rally's zo lang dat men de derde set lang niet volledig kon uitspelen.

Tweede klasse
Mixed Energy tegen Het Fietsenhuis kreeg een verrassend slot. De eerste twee sets gingen op het nippertje naar Mixed Energy (beide keren 25-22), maar wat normaal bij Het Fietsenhuis gebeurt, instorting in de slotset, bleef dit keer uit want de fietsers boorden nieuwe krachten aan en pakten overtuigend de slotset. VCM Medical v.o.f. blijft maar winnen. Dit keer was Centrum Evers 1 het slachtoffer. Er gaapt nu een gat van vijf punten tussen VCM en de twee volgers, Leertouwer, dat maximaal won van iMediate, en Evers 1.

Sushi Donnerschool had weinig moeite met de BDU, dat nu nog maar een punt voor staat op de achtervolger Het Fietsenhuis, de tegenstander van volgende week.

Damesklasse D
VOKO/Van der Hoef won van De Meerwaarde 2, maar moest de eerste set aan de leerkrachten laten Daardoor kon Rabobank, dat geen enkel probleem kende met Centrum Evers 2, een punje dichterbij komen.

Decorette Woonatelier Nijkerk won overtuigend van E*dSign dat alleen in de eerste set de Nijkerkers nog wel kon bijbenen. E*dSign verloor ook met groot verschil in de vooruitgespeelde wedstrijd van VOKO/Van der Hoef.

Damesklasse V
Van der Burg Trucks & Trailers won van Lake Side, maar verloor de tweede set en zag daardoor Autoschade van der Werf dichterbij komen. Dat team had geen enkele moeite om VOKO/Fire Prevent maximaal te verslaan.
Hooijer Makelaardij tenslotte deed goede zaken dat in een spannend gevecht Auto Import Evers van zich af te schudden.

Bron: Barneveldse Krant, 20 maart 2014