Barneveldse Krant: Ereklasse bedrijfsvolleybal vanaf nu gesplitst

Ereklasse 
De indeling vertoonde uiteindelijk weinig problemen, zodat voor het vervolg de volgende teams in ereklasse A komen met de nummering zoals die vermeld staat in het programmaboekje: Ea1 VOKO/Bosch Beton; Ea2Vonk Tweewielers; Ea3 Johannes Fontanus College en Ea4 De Meerwaarde 1. In de ereklasse B is de volgorde: Eb1 Autobedrijf H.Kroon; Eb2 Electrolux Professional bv; Eb3 Roordink Bedrijfswagens en Eb4 Drukkerij Bout. Het opmerkelijkste was hierbij dat Roordink, dat tot nu toe stijf onderaan stond, deze keer zeer geconcentreerd Drukkerij Bout na een spannend gevecht met maximale cijfers inhaalde. Dankzij een beter setgemiddelde werd er van positie gewisseld. Voor de rest van de competitie beginnen nu alle ereklassers weer met nul punten.

Hoofdklasse
Torstai Set Up wist met veel elan topper De Visser Installatiebedrijf maximaal af te troeven waardoor ze zelf klommen naar de derde plaats in de rangschikking. De Visser blijft op plaats één, maar moet die eerste plaats delen met Fieret Loodgietersbedrijf dat na een 2-0 voorsprong de derde set moest laten aan Centrum Evers 3. Set Up 3 wist bijna de laatste plaats te verlaten, maar door minimaal verlies in de slotset tegen VOKO/Van de Pol (17-18) lukte dat net niet.

Overgangsklasse
Jansen Poultry is terug aan kop. Zelf hadden ze geen enkele moeite tegen Bouwbedrijf A.J. Grotenhuis, hoewel dat in de slotset toch even kritiek leek. Doordat R. van de Beek Onderhoudsbedrijf met 2-1 ten onder ging tegen Broekhuizen/KABO wist Jansen Poultry zich te verzekeren van de eerste plaats. In de rest van de ranglijst is het aardig dringen, want behalve Grotenhuis zitten de teams elkaar vlak op de hielen. Hazeleger Accountant versloeg maximaal E-difference Van Manen, maar dat team was in de tweede set bijna met een punt aan de haal gegaan (23-25) maar op het moment suprème was Hazeleger koelbloediger.

Eerste klasse
Zowel Redblok als Brand Hoveniers/Meesterpoeliers leverde een punt in. Dat was bij Brand het opmerkelijkst, want het scheelde een haartje of ze zouden zelfs maximaal gewonnen hebben van Dynastart, maar de slotset ging, verdiend gezien het vertoonde spel, naar Dynastart (24-23). Redblok had kennelijk startproblemen, want de eerste set ging naar Schaeffler Nederland, dat aan het eind zelfs nog de kans had om een kleine overwinning te behalen, maar zover liet Redblok het niet komen.

Tweede klasse
Voor het eerst moest de organisatie de maximale straf van drie minpunten toekennen. BDU wist deze avond geen team te kunnen leveren in verband met een vergadering van de personeelsvereniging. Kennelijk heeft men te lang gewacht om vooraf maatregelen te nemen. Het was erg moeilijk om de wedstrijd tegen Het Fietsenhuis op een andere datum te plannen. Zeker het programma kent maar weinig gaten, maar er is van de kant van de BDU ook nauwelijks actie ondernomen om dan maar de enige uitweg te kiezen door ergens op een avond voorafgaand aan de 26e maart voor een uur een veld te huren. Dan had men het smadelijke driemaal 25-0 verlies kunnen ontlopen. De leider van Het Fietsenhuis was bepaald niet opgetogen over dit cadeautje: ,,We verheugden ons juist bij voorbaat op de ontmoeting. We waren de laatste tijd steeds beter gaan spelen en dachten een goede kans te hebben. Maar op deze manier een maximale overwinning boeken geeft ons toch wel een nare smaak in de mond. We hadden liever gespeeld, maar de organisatie kon niet anders. Jammer." VCM Medical v.o.f. boekte in deze ronde voor de zevende keer op rij een maximale overwinning. Tegenstander iMediate had alleen in de tweede set nog een klein kansje op beter resultaat maar ook die set ging naar VCM Medical. Bij Leertouwer tegen Centrum Evers 1 bleef het tot het einde spannend wie er zou winnen. In een zinderende slotfase ging de overwinning nipt met 24-23 naar Centrum Evers. Mixed Energy pakte voor de tweede keer een overwinning. Sushi Donnerschool pakte in de slotset nog net een puntje mee. 

Damesklasse D
Doordat Rabobank tegen leider VOKOVan der Hoef na een 1-1 stand in sets de slotset voor zich opeiste, kwamen de dames van de bankier iets dichter bij. Decorette Woonatelier Nijkerk profiteerde aardig van deze eindstand want zij versloegen maximaal Centrum Evers 2. De Meerwaarde 2 hield E*dSign van zich af waardoor de strijd onderin de rangschikking spannend blijft.

Damesklasse V
Van de Burg Trucks & Trailers deed deze avond goede zaken. Tweemaal werd maximaal gewonnen. Eerst was Auto Import Evers het slachtoffer en even later wist Van der Burg, hoewel vermoeid, een tweede overwinning te vieren in een wedstrijd uit ronde vijftien. Deze keer was Hooijer Makelaardij het slachtoffer. Autoschade van der Werf was in de laatste set uit deze ronde tegen Hooijer Makelaardij net niet in staat om maximaal winnen. Lake Side was veel sterker dan VOKO/Fire Prevent.

Bron: Barneveldse Krant, donderdag 27 maart 2014