Barneveldse Krant: Eerste zege Deurenmontage Kruijt

Opnieuw kenden enkele titelkandidaten een moeilijke avond. VOKO/Bosch Beton en VCM Medical v.o.f. herstelden zich van hun nederlagen, maar wisten nog niet te overtuigen. Van Doorn Tuinen is nog steeds zoekende naar de vorm van de eerste helft en in de damesklasse V ging koploper Autoschade Van der Werf zelfs onderuit. De positieve uitzondering van de avond was Deurenmontage Kruijt; de nieuwkomer won voor het eerst dit seizoen.

Ereklasse
Op het hoogste niveau bleven de verrassingen uit. Johannes Fontanus College en VOKO/Bosch Beton wonnen met 3-0 van Trendsetters en Vonk Tweewielers in de kampioenspoule. De winnaars vullen de twee bovenste plaatsen in.
De Visser Installatiebedrijf behoudt de leiding in de ereklasse B na een maximale zege op Roordink Bedrijfswagens. Verder won Autobedrijf H. Kroon bv van De Meerwaarde-1.

In de eerste klasse A is Fieret Loodgietersbedrijf nog steeds niet te stoppen. Torstai Set Up legde de koploper geen strobreed in de weg, waardoor Fieret Loodgietersbedrijf zijn negende zege op rij behaalde. Drukkerij Bout blijft de naaste belager na een 2-1 overwinning op VOKO/Van de Pol. De Kootwijkerbroekers gingen furieus van start met 25-8, maar bleek zijn kruit verschoten te hebben waar Drukkerij Bout het juist droog had gehouden.

De vier teams in de eerste klasse B zijn zeer aan elkaar gewaagd. Net als vorige week wist geen enkele ploeg zich echt te onderscheiden. Weliswaar won R. van de Beek Onderhoudsbedrijf opnieuw, maar het moest de eerste set wel aan Centrum Evers-1 laten. Jansen Poultry won twee sets overtuigend van E-difference Van Manen, dat wel de tweede set pakte.

Tweede klasse
Verrassend genoeg voert  Set Up-3 nog steeds de tweede klasse A aan. De Scherpenzeelse volleyballers blijven de koploper na een 2-1 zege op Bouwbedrijf Grotenhuis. Topfavoriet VCM Medical v.o.f. zoekt nog naar de juiste vorm na de splitsing. In een gehavende samenstelling leek het die gevonden te hebben tegen Redblok, maar na twee overtuigende sets was de koek op en snoepte Redblok het laatste punt af.

Minder opvallend was de duidelijke overwinning van Hazeleger Account & Adviseur op Schaeffler Nederland bv. Verder behaalde Dynastart een zege op Broekhuizen/KABO.

Surprises
De derde klasse stond juist bol van de surprises. Van Doorn Tuinen sloot de eerste helft als trotse koploper af, maar wacht in de kampioenspoule nog steeds op zijn eerste triomf. Tegen Centrum Evers-2 bleef het succes ook uit (1-2). Waar Leertouwer zijn koppositie had kunnen verstevigen, ging het juist onderuit tegen Leger des Heils. Laatstgenoemde won de eerste twee sets met minimale verschillen en vierde een feestje, terwijl Leertouwer nog wel een punt pakte.

De grootste verrassing is de overwinning van Deurenmontage Kruijt. Het jongste team van de bedrijfsvolleybalcompetitie speelt met de week beter volleybal en beloonde zich gisteravond met een sprankelende overwinning op Mixed Energy. Na twee sets waren de punten nog verdeeld, maar met 17-25 had Deurenmontage Kruijt alle reden tot feestvieren. Het was namelijk de eerste seizoenszege van de nieuwkomer. In deze derde klasse B leidt Alfa Accountants & Adviseurs na een overwinning op Het Fietsenhuis.

Damesklasse  D
De top drie van de damesklasse D boekte maximale overwinningen op de onderste drie teams. Koploper VOKO/Van der Hoef moest er nog wel even hard aan trekken tegen Lounge3, maar liet de nummer vier zonder punten achter. De Meerwaarde-2 en Rabobank houden de druk op VOKO/Van der Hoef na zeges op Truck Verhuur Woudenberg en Ester Design. De nummers twee en drie van de ranglijst speelden vervolgens ook alvast een wedstrijd tegen elkaar die voor later in het seizoen gepland stond. Rabobank zegevierde in dit duel met 3-0 en klimt over De Meerwaarde-2 in de stand als deze punten over enkele weken worden bijgeschreven.

Waar de damesklasse V normaal gesproken redelijk voorspelbaar is, ging het gisteravond alle kanten op in deze poule. VOKO/Fire Prevent was dicht bij zijn eerste overwinning van het seizoen. In een uiterst spannend duel met Hooijer Makelaardij hadden beide teams na twee sets de punten verdeeld. Hier hadden ze zolang over gedaan dat er in de winnende derde set slechts drie punten gespeeld konden worden; deze gingen allen naar Hooijer Makelaardij. Centrum Evers-3 wist een stunt wel te vervolmaken. Het bezorgde Autoschade Van der Werf zijn tweede verliespartij van het seizoen. Centrum Evers-3 mag zich een angstgegner van de koploper noemen, want het was ook verantwoordelijk voor de eerste nederlaag. Nummer 12/Do-it profiteerde optimaal van het verlies van Autoschade Van der Werf en is de top van het klassement tot één punt genaderd na een 3-0 zege op Evers Auto Import.

Bron: Barneveldse Krant, donderdag 16 april 2015.