Barneveldse Krant: Drie koplopers in Damesklasse V

De vrouwenteams hebben tweederde van de reguliere competitie erop zitten. In de damesklassen D en V is al langer een duidelijk onderscheid tussen het linker- en rechterrijtje. De top drie ontloopt elkaar echter nauwelijks. In de damesklasse D staan VOKO/Van der Hoef, De Meerwaarde-2 en Rabobank binnen drie punten van elkaar. In de damesklasse V is de spanning nog groter na een verrassende zege van Nummer 12/Do-it op koploper Autoschade Van der Werf; deze twee teams staan samen met Centrum Evers-3 gedeeld eerste.
 
Ongeslagen
Johannes Fontanus College leed zijn eerste setverlies in de kampioenspoule. Vonk Tweewielers kwam op voorsprong tegen de leraren, maar kon uiteindelijk niet doorpakken en verloor met 2-1. Johannes Fontanus College blijft aan de leiding, voor VOKO/Bosch Beton dat met ruime cijfers van Trendsetters won.
 
In de ereklasse B boekte De Visser Installatiebedrijf zijn derde maximale zege op rij. De Meerwaarde-1 had weinig in te brengen tegen de ploeg in vorm. Roordink Bedrijfswagens tegen Autobedrijf H. Kroon bv eindigde in een 1-2 winstpartij voor laatstgenoemde.
 
Drukkerij Bout bracht bijna de ongeslagen status van Fieret Loodgietersbedrijf ten einde. De koploper van de eerste klasse A was echter net op tijd bij de les. Nadat het de eerste set had verloren, trok het met 24-25 de stand gelijk om ten slotte in de derde set toch weer de overwinning te pakken. VOKO/Van de Pol en Torstai Set Up verdeelden de punten in een mooi duel; de Kootwijkerbroekers gingen met de winst aan de haal.
 
R. van de Beek Onderhoudsbedrijf kende weinig problemen met E-difference Van Manen en vergroot zijn voorsprong als koploper in de eerste klasse B. Jansen Poultry en Centrum Evers-1 leden namelijk allebei puntverlies. Na twee wisselvallige sets was de stand gelijk; Jansen Poultry trok uiteindelijk met 25-21 aan het langste eind.
 
Smaak
VCM Medical v.o.f. weet weer wat het is om alle sets te winnen. Daar was het in de kampioenspoule nog niet in geslaagd, maar Bouwbedrijf Grotenhuis moest er gisteravond aan geloven. De koppositie blijft nog wel in handen van Set Up-3 dat met 2-1 won van Redblok.
 
Broekhuizen/KABO was dicht bij een verrassing tegen Hazeleger Account & Adviseur. De eerste set werd met 20-25 gewonnen en ook in de tweede set was Broekhuizen/KABO dichtbij. Hazeleger Account & Adviseur was op tijd bij de les, won met 25-23 de set en speelde de wedstrijd daarna berekenend uit. Dynastart had zoals verwacht weinig moeite met Schaeffler Nederland bv.
 
In de derde klasse A heeft Van Doorn Tuinen zich sportief herpakt na drie nederlagen. Leger des Heils had in de eerste twee sets weinig in te brengen tegen Van Doorn Tuinen dat de wedstrijd met de volle buit afsloot. Leertouwer was hard op weg om eveneens alle punten in eigen zak te steken, maar na twee sterke sets ging het derde bedrijf alsnog naar Centrum Evers-2.
 
Deurenmontage Kruijt heeft de smaak te pakken gekregen bij het bedrijfsvolleybal. Het jongste team boekte vorige week zijn eerste zege van het seizoen en gaf dat een goed vervolg tegen Alfa Accountants & Adviseurs. In een zinderende wedstrijd was de 2-1 eindzege dankzij een 25-24 setwinst in de derde set een feit. De nederlaag van Mixed Energy tegen Deurenmontage Kruijt bleek dus niet uniek te zijn. Mixed Energy herstelde zich van de verliespartij door Het Fietsenhuis met 3-0 aan de kant te zetten.
 
Spanning
Tegen de kleintjes word je kampioen. Die tekst heeft VOKO/Van der Hoef zich geen twee keer laten zeggen. De koploper van de damesklasse D denderde in sneltreinvaart over hekkensluiter Truck Verhuur Woudenberg heen. Concurrenten De Meerwaarde-2 en Rabobank volgden het voorbeeld van VOKO/Van der Hoef en wonnen eveneens. De Meerwaarde-2 had echter de nodige moeite om Ester Design van zich af te schudden. Hierin slaagden de docenten met moeite; met 18-17 werd de winnende derde set in het voordeel van De Meerwaarde-2 afgesloten. Rabobank had het alleen in de eerste set lastig tegen Lounge3. Na de 24-25 winst was het verzet van Lounge3 gebroken en behaalde Rabobank de maximale score.
 
Autoschade Van der Werf staat al vanaf de eerste speelronde bovenaan in de damesklasse V, maar moet die positie sinds gisteravond delen met Nummer 12/Do-it en Centrum Evers-3. Autoschade Van der Werf ging vorige week al tegen Centrum Evers-3 onderuit en in de tiende speelronde was Nummer 12/Do-it met 2-1 te sterk. Centrum Evers-3 sloot zich aan bij de twee koplopers dankzij een ruime 3-0 zege op Hooijer Makelaardij. In het rechterrijtje kon VOKO/Fire Prevent geen potten breken tegen Evers Auto Import.

Bron: Barneveldse Krant, 23 april 2015.