Barneveldse Krant: Brand Hoveniers succesvol

In de ereklasse won alleen Vonk Tweewielers met maximale cijfers van Autobedrijf H. Kroon en gaat dus in deze prille fase alleen aan kop in de ranglijst. Uiterst spannend was de wedstrijd tussen Roordink Bedrijfswagens en De Meerwaarde 1. Na ieder een set gewonnen te hebben bleek in de slotset De Meerwaarde net iets meer energie over te hebben. Electrolux Professional had na twee gewonnen sets geen verweer meer om een ontketend Drukkerij Bout definitief af te slachten. VOKO/Bosch Beton won de eerste set tegen Johannes Fontanus College met overmacht, maar haperde wat in de tweede set die met miniem verschil aan de leraren gelaten moest worden. In de laatste set pakten de Kootwijkerbroekers toch nipt de winst.

De Visser Installatiebedrijf overklaste in de eerste en tweede set Centrum Evers 3, maar had in de slotfase te weinig adem over om Centrum Evers, dat een tandje bijgeschakeld had, maximaal te kloppen. Het duel tussen de twee Scherpenzeelse teams in deze klasse, Set Up-3 en Torsai Set Up, werd uiteindelijk door laatstgenoemd team met 2-1 gewonnen. Fieret Loodgietersbedrijf had na twee gewonnen sets te weinig over om tegenstander VOKO/Van de Pol maximaal klop te geven.

Hazeleger Account en Adviseur (voorheen Garage Evers) kreeg ook al in de slotfase problemen met de conditie om een vlot verkregen 2-0 voorsprong te beëindigen met een maximale score omdat Broekhuizen KABO reservekrachten aanboorde. Jansen Poultry bereikte tegen R. van de Beek Onderhoudsbedrijf weliswaar een maximaal resultaat maar had steeds meer moeite om te winnen.
De laatste set werd met slechts een puntje verschil beslist. Uiterst spannend verliep de wedstrijd tussen E-difference Van Manen en Bouwbedrijf A.J. Grotenhuis. Na een 1-1 stand na twee sets was Grotenhuis in de slotfase de gelukkigste (24-23).

Zoals gemeld was Brand Hoverniers/Meesterpoeliers zeer succesvol. Tegen Brandweer Voorthuizen werd eenvoudigweg gewonnen en ook het extraatje tegen Schaeffler Nederland liep zo mogelijk nog soepeler. Redblok had geen kind aan Van den Brink Airco. Alle drie de sets eindigden vrijwel gelijk (25-15, 35-17 en 25-17). Dynastart tegen Schaeffler was halverwege nog gelijk maar in de laatste set pakte Schaeffler de kleine winst.

Mixed Energy werd door VCM Medical volledig overklast. Alleen in de tweede set had men enig verweer tegen de nieuweling in deze klasse. Nieuweling BDU gaf tegenstander Leertouwer behoorlijk tegenspel in de eerste twee sets, maar had toch nog te weinig kracht om daar setwinst uit te halen.
In de slotfase was de koek op bij de BDU, waardoor Leertouwer een maximaal resultaat behaalde. Het Fietsenhuis verloor de eerste set kansloos tegen Centrum Evers-1 maar leek lange tijd in de tweede set aan het langste eind te gaan trekken. In de slotset kwamen de oudjes er weer niet aan te pas. Wellicht kan men volgende week, wanneer hun sterspeler weer terug is uit Canada, wel één of meerdere punten bijschrijven. Sushi Donnerschool won weliswaar de eerste set van iMediate, maar moest vervolgens toch buigen voor het geweld van de nieuwelingen.

De Rabobank versloeg vlot Centrum Evers-2 ook al verweerde de laatste zich met verve. VOKO/Van der Hoef kende geen moeite tegen De Meerwaarde-2. E*dSign miste op beslissende momenten de kracht om Decorette te verslaan. Alleen in de slotset had E*dSign nog mogelijkheden om een punt te scoren maar toen sloeg vermoeidheid toe.

Autoschade van der Werf kon in de slotfase van de wedstrijd tegen VOKO/Fire Prevent een 2-0 voorsprong in sets niet bekronen met een maximale overwinning. Een gelijke stand na twee sets tussen Auto-import Evers en Hooyer Makelaardij beloofde een spannende slotset en die kwam er ook. Toen de zoemer ging, stond Hooyer net met 16-15 voor. Bij Lake Side tegen Van de Burg Trucks & Trailers won uiteindelijk Van de Burg op het nippertje.

Bron: Barneveldse Krant, 6 februari 2014.