Bakker knalt langs VOKO

BARNEVELD – Vijf teams zijn met een maximale overwinning begonnen aan de kampioenspoules bij het bedrijfsvolleybal. Bakker Automotive zorgde voor een verrassing met een klinkende zege op VOKO/Bosch Beton.

In de ere-, eerste, derde klasse en damesklasse V zijn de poules opgesplitst in een a-poule en een b-poule. De bovenste vier teams van elke klasse strijden om het kampioenschap; de onderste vier teams van de ere- en eerste klasse proberen zich te handhaven. In de derde klasse en damesklasse V spelen de laagste drie teams om de eer en de gezelligheid.

Op het hoogste niveau begon VOKO/Bosch Beton als favoriet aan de kampioenspoule, maar die status wist het niet waar te maken tegen Bakker Automotive dat in de eerste helft op de tweede plaats was geëindigd. Weliswaar begon VOKO in de eerste en tweede set goed, maar Bakker kwam langszij en pakte een 2-0 voorsprong. In de derde set knalde Bakker Automotive door en bezorgde het VOKO zijn tweede nederlaag van het seizoen.

Daarachter won Experda verrassend van De Meerwaarde 1. In de strijd der oranje teams had Experda met twee sets de zege al binnen. Jan Hendriks bezorgde De Meerwaarde 1 nog wel een punt met een blok op 18-17 in de derde set.

In de strijd tegen degradatie zijn Johannes Fontanus College en Trendsetters goed van start gegaan. JFC was veel te sterk voor Arjan Fieret Loodgietersbedrijf. Trendsetters won alle sets nipt van R. van de Beek Schilders.

In de eerste klasse bevestigde NADU Installatie Techniek direct zijn status als absolute titelkandidaat. Het had geen kind aan BaanMeesters en blijft met zijn achtste zege op rij ongeslagen.

Het andere treffen in deze competitie leek op een makkelijke zege voor VCM Medical v.o.f. af te stevenen, maar daar legde Autobedrijf H. Kroon bv zich niet zomaar bij neer. VCM stond met 1-0 in sets voor en had zes kansen om de winst te behalen, maar Kroon boog een 24-18 achterstand om in een 24-25 zege. Het maakte vervolgens de ommekeer compleet door ook de derde set en de eindzege te behalen.

Set Up 2 won voor de tweede week op rij en neemt direct de leiding in de b-poule. Het was 3-0 te sterk voor Redblok, dat nog steeds op zijn eerste zege wacht. VOKO/Van de Pol won eveneens met 3-0, tegen Jansen Poultry.

KLASSE APART – Met slechts zes teams in de competitie staat er voor de tweede klasse geen splitsing op het programma. Bij het passeren van de helft van de competitie, kan de kampioen al met potlood opgeschreven worden. Het ongeslagen Roordink won eenvoudig van René Brand Hoveniers en zag naaste belager Broekhuizen/KABO opnieuw punten verliezen.

EERSTE SET – Broekhuizen/KABO won nog wel de eerste set van Leertouwer, maar had daarna weinig in te brengen. KABO ziet de achterstand op Roordink tot zeven punten oplopen, terwijl de voorsprong op Leertouwer nog maar drie punten bedraagt.

Verder behaalde Schaeffler Nederland bv een 3-0 overwinning op hekkensluiter Dynastart Elektro.

In de derde klasse raakte Van Doorn Tuinen zijn ongeslagen status kwijt – waardoor er nog meer vier teams zonder verlies over zijn bij de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. Van Doorn Tuinen hoopt dit seizoen de stap naar de tweede klasse te zetten en won in de voorronde al zijn wedstrijden; tegen concurrent Staerk Accountants ging het gisteravond echter mis. Laatstgenoemde was met 3-0 veel te sterk voor Van Doorn Tuinen.

Tomassen Toegangstechniek pakte ook direct de volle buit; het gunde Mixed Energy geen set.

In de b-poule was AMV Drukkerij met 2-1 net iets beter dan Centrum Evers 1.

Drie keer 3-0 viel er te noteren in damesklasse D en het was voor de derde keer dit seizoen dat de top drie geen set hoefde af te staan.

De Meerwaarde 2 had na twee snelle sets de overwinning al op zak, maar moest nog wel even aanzetten om zich in de laatste set niet in Wijnwinkel Barneveld te verslikken.

VOKO/Van der Hoef houdt de achterstand op zes punten na een 3-0 zege op Centrum Evers 2. Voor de rode lantaarndrager is het nog steeds wachten op de eerste zege van het seizoen.

Lounge 3 staat één punt achter de Kootwijkerbroekers op de derde plaats na een simpele triomf op Truck Verhuur Woudenberg.

Een klasse lager staat Nummer 12/Do-it verrassend aan kop na één speelronde in de kampioenspoule. Set Up 2 werd in de eerste set makkelijk opzij gezet, maar bood vervolgens fel weerstand. Desondanks hoefde Nummer 12/Do-it geen set af te staan. Dat geldt niet voor Martine Buitenhuis Fotografie; deze ploeg moest voor het eerst dit seizoen setverlies incasseren. Het behoudt dankzij een 2-1 zege op Autoschade Van der Werf zijn ongeslagen status. Hooijer Makelaardij won in de b-poule met 2-1 van VOKO/Fire Prevent. CuriousIT/E-developer was vrij tijdens deze speelronde, maar speelde wel een oefenwedstrijd tegen Het Fietsenhuis (derde klasse). Deze twee teams zijn de enige twee formaties die deze jaargang nog geen set gewonnen hebben. Daar bracht Het Fietsenhuis tegen CuriousIT verandering in (3-0), maar de eerste officiële setwinst laat nog wel op zich wachten.