Autobedrijf spant de kroon

[BARNEVELD] Het was een avond met veel afgetekende overwinningen bij de Barneveldse Krant-bedrijfsvolleybalcompetitie. Autobedrijf H. Kroon bv was baas boven baas; het zegevierde twee keer met 3-0 over R. van de Beek Schilders en pakte de koppositie in de eerste klasse A.

Autobedrijf H. Kroon bv begon vorige week slecht aan de kampioenspoule van de eerste klasse. Waar het zich als koploper plaatste voor de A-poule, ging het met 0-3 onderuit tegen VOKO/Van de Pol.

De mannen van Kroon hebben zich goed herpakt en waren gisteravond twee keer te sterk voor R. van de Beek Schilders. Er stond een reguliere ontmoeting op het programma en het treffen uit speelronde twaalf werd vooruitgespeeld.

De ploeg die twee jaar geleden uit de ereklasse degradeerde had het slechts één set lastig met de schildersploeg, maar hoefde geen enkele set af te staan. Met twee afgetekende 3-0 overwinningen pakte Kroon de koppositie in de eerste klasse A.

Die positie was vacant, omdat VOKO/Van de Pol met 1-2 onderuit ging tegen Set Up 1. De eerste set was nog voor VOKO, maar daarna waren de Scherpenzelers heer en meester.

[HANDHAVING] In de strijd om handhaving in de eerste klasse pakte Leertouwer een belangrijk punt. Roordink is duidelijk te sterk voor de andere drie teams in deze poule en had na twee sets de winst al binnen tegen Leertouwer. Laatstgenoemde pakte echter met 24-25 toch nog een punt.

Hierdoor houdt Leertouwer de aansluiting met Broekhuizen/KABO en Schaeffler Nederland bv. Deze teams deelden de punten, maar dan wel in het voordeel van Broekhuizen.

Voor Arjan Fieret Loodgietersbedrijf is het twee minuten voor twaalf als het gaat om degradatiegevaar in de ereklasse. In een uiterst spannend duel met concurrent Johannes Fontanus College gingen de loodgieters met 0-3 onderuit, al had er meer in gezeten. De tweede set eindigde met 24-25 na een cruciale fout van de ploeg van Fieret en in de derde set haalde Kees van de Brink met een blok op 12-12 ook het bonuspunt voor JFC binnen.

JFC sluit dankzij de zege aan bij Experda dat met 2-1 van Trendsetters won.

Bovenin de ereklasse won NADU Installatie Techniek de topper van VOKO/Janse Berkhof Tuinen. De Kootwijkerbroekers boden twee sets goed weerstand, maar waren niet opgewassen tegen een NADU op volle oorlogssterkte.

Volgende week staat opnieuw een treffen tussen de nummers één en twee op het programma. Dan ontvangt NADU naaste belager Bakker Automotive dat een klinkklare zege op De Meerwaarde 1 boekte.

[GETEST] In de tweede klasse vindt de minste spanning plaats; althans tot gisteravond. Tomassen Toegangstechniek – als enige nog ongeslagen bij het bedrijfsvolleybal – werd namelijk getest door Van Manen Badkamers. Laatstgenoemde heeft haar draai gevonden en bood fel weerstand tegen de technici.

Na twee sets waren de teams in evenwicht, waarop Tomassen met 25-21 alsnog de winst uit het vuur sleepte. De ploeg moet de koppositie in de tweede klasse A delen met Van Manen Badkamers én Van Doorn Tuinen dat met 3-0 won van de zwakkere broeder in de poule, AMV Drukkerij.

In de B-poule hoefden Staerk Accountants en Mixed Energy – zoals verwacht – geen setverlies te lijden. Er werd gewonnen van Het Fietsenhuis respectievelijk Tichelaar/Dik Pol.

Laatstgenoemde wacht nog steeds op haar eerste setwinst van het seizoen. Dat geldt ook voor CuriousIT/E-developer. De hekkensluiter van de damesklasse V-B was dichterbij dan ooit tegen Hooijer Makelaardij 1, maar in de derde set – bij een 2-0 achterstand – stokte de teller bij de 21 punten.

In dezelfde poule won VOKO/Fire Prevent voor de vijfde keer op rij, waardoor het nu al het beste seizoen ooit is van het tweede damesteam uit Kootwijkerbroek. Het was gisteravond zelfs de enige van de vier VOKO-teams die de avond met een zege afsloot.

Bovenin de damesklasse V stelde Wijnwinkel Barneveld orde op zaken. Vorige week ging het in de topper tegen Sport & Squashclub do-it onderuit, maar gisteravond legde het Centrum Evers over de knie. Het profiteerde hiermee optimaal van de verrassende 0-3 nederlaag van Do-it tegen Set Up 2.

[KNOTSGEK] De poule waar dit seizoen geen peil op te trekken is, is de damesklasse D. De afgelopen jaren was het juist één van de meest voorspelbare competities, maar gisteravond ging VOKO/Van der Hoef alweer voor de vierde keer onderuit. Het verloor – net als in speelronde vier – met 2-1 van Autoschade Van der Werf.

Koploper De Meerwaarde 1 wist met de grootste moeite hetzelfde scenario te voorkomen. Truck Verhuur Woudenberg stond na twee zeer spannende sets op gelijke hoogte, waarna De Meerwaarde met 4-3 de zege pakte.

Martine Buitenhuis Fotografie behield de tweede plaats door Lounge 3 met 2-1 te verslaan.