Alfa kampioen derde klasse

Voor de ereklasse tot en met derde klasse stonden de laatste wedstrijden van de reguliere competitie op het programma. Johannes Fontanus College (ereklasse), Experda (eerste klasse) en Set Up 2 (tweede klasse) haalden vorige week al officieus titels binnen en hoefden gisteravond slechts met genoeg spelers te verschijnen om geen strafpunten te krijgen. De drie teams werden bij aanvang van het eerste fluitsignaal officieel kampioen en bekroonden dat allen met een 3-0 zege.

[TWEE TEAMS] In de derde klasse maakten twee teams nog serieus aanspraak op de titel: Staerk Accountants en Alfa Accountants & Adviseurs begonnen met evenveel punten aan hun laatste duel. Laatstgenoemde deed in ieder geval wat het moest doen en versloeg Mixed Energy met ruime cijfers.

Hierdoor wist Staerk dat het ook zonder setverlies moest winnen en met zes punten verschil. Van Doorn Tuinen maakte het de koploper knap lastig, maar kon een 2-0 voor Staerk niet voorkomen. Het pakte uiteindelijk wel de derde set, waardoor er in de kantine al toekijkend gejuicht mocht worden door Alfa Accountants.  

Alfa is dus de kampioen van de derde klasse. Het speelt woensdag tegen Staerk in een rechtstreeks duel om promotie naar de tweede klasse. 

In dezelfde klasse eindigde Het Fietsenhuis op de laatste plaats door de competitie met een 1-2 nederlaag tegen VE Architect af te sluiten.De Slijpkruik of De Voortse Ballers speelt volgend seizoen ook in de derde klasse. De Slijpkruik kon de degradatiestrijd nog ontlopen, maar had moeten winnen van Leertouwer. Het werd echter 2-1 voor Leertouwer, waardoor deze promovendus zich van nog een jaar in de tweede klasse verzekert. Dat geldt ook voor Schaeffler Nederland bv na een ruime zege op De Voortse Ballers.

Bovenin de tweede klasse pakte Set Up 2 officieel het kampioenschap en zette dat glans bij door met 3-0 van Dynastart te winnen. De ongeslagen Scherpenzeelse ploeg is zodoende ook topfavoriet voor promotie naar de eerste klasse; dan is Dynastart opnieuw de tegenstander. Van Manen/E-difference en Broekhuizen/KABO spelen volgende week om de derde plek in de poule; het voorproefje eindigde gisteravond in 0-3 voor Broekhuizen/KABO.

In de eerste klasse gaan Experda en R. van de Beek Schilders om promotie naar het hoogste niveau spelen. Beide teams speelden gisteravond ook tegen elkaar; kampioen Experda won met 3-0, waardoor de weg voor VCM Medical v.o.f. naar de finale open lag. VOKO/Van de Pol verraste VCM echter met een 3-0 zege, waardoor R. van de Beek schilders vanwege een beter puntensaldo dan VCM op de tweede plaats eindigt.

Roordink en De Van Drietjes maken onderling uit wie er juist in de eerste klasse mag blijven. Beide teams konden het degradatieduel ontlopen, maar moesten dan wel winnen. Roordink ging met 1-2 onderuit tegen het al veilige Jansen Poultry. De Van Drietjes verloren met dezelfde cijfers van Redblok.

Het degradatieduel bij de ereklasse gaat tussen Trendsetters en Autobedrijf H. Kroon bv. Laatstgenoemde tankte enigszins vertrouwen door een goede wedstrijd neer te zetten tegen Arjan Fieret Loodgietersbedrijf; nadat de eerste twee sets verloren waren gegaan leverde het harde werken uiteindelijk de derde set op. Trendsetters ging zonder setwinst onderuit tegen Vonk Tweewielers. Waar Arjan Fieret Loodgietersbedrijf en Vonk Tweewielers op de laatste avond om het kampioenschap van Barneveld bij de B-poule spelen, gaan Johannes Fontanus College en VOKO/Bosch Beton voor het derde jaar op rij met elkaar de strijd aan in de A-finale. JFC liet nog maar eens zien de topfavoriet te zijn door Drukkerij Bout te verslaan. VOKO moest winnen van De Visser Installatiebedrijf om de tweede finaleplaats op te eisen en deed dat met ruime cijfers.

[ONTKNOPING] Bij de damesklasses volgt woensdag de ontknoping bij de reguliere competitie. De Meerwaarde en VOKO/Van der Hoef maakten allebei geen fout in aanloop naar de climax en wonnen van Wijnwinkel Barneveld respectievelijk Centrum Evers. Hierdoor blijft De Meerwaarde de koploper met één punt voorsprong op VOKO. De vooruitgespeelde vijftiende speelronde wordt echter volgende week pas in de stand verwerkt worden en op basis van die uitslagen staan de twee teams gelijk. Dus De Meerwaarde en VOKO/Van der Hoef kunnen zich woensdag allebei geen setverlies permitteren. Voor Lounge 3 is er in theorie ook nog een kans op de titel, maar dat is schier onmogelijk ondanks de 3-0 zege op Autoschade Van der Werf gisteravond.

In de damesklasse V is het zo goed als beslist. Nummer 12/Do-it deed wel wat het moest doen: met 3-0 van VOKO/Fire Prevent winnen. Koploper Truck Verhuur Woudenberg deed echter daarna hetzelfde tegen Evers Auto Import. Hierdoor is het verschil zes punten met nog één duel te gaan.

Weliswaar krijgt Nummer 12/Do-it nog drie punten bijgeschreven van de vooruitgespeelde speelronde, maar het is volgende week vrij waardoor het alleen kampioen kan worden als Truck Verhuur Woudenberg woensdag niet op komt dagen.

De competitie gaat komende woensdag weer verder in sporthal De Meerwaarde.