Zeven teams willen maximale score voortzetten

Zeven teams proberen vanavond hun perfecte score vast te houden tijdens de derde speelronde van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. Voor één team gaat dat op voorhand zeker niet lukken, want in de ereklasse spelen NADU Installatie Techniek en VOKO/Janse Berkhof Tuinen – beiden nog zonder puntverlies – de topper tegen elkaar.

De vaste donderdaglezer van de Barneveldse Krant heeft na de eerste twee speelrondes het verslag over de competitieavond moeten missen in de krant. Dat heeft te maken met keuzes die zijn gemaakt op de redactie van het dagblad. Er is besloten geen wekelijkse verslaggeving meer in de krant te plaatsen. Met enige regelmaat zullen er wel voorbeschouwingen, wedstrijdverslagen of andere verhalen op de website en een enkele keer in de Barneveldse Krant te lezen zijn.

Vanavond (woensdag 4 maart) staat de derde speelronde op het programma, nadat de competitie een week stil heeft gelegen in verband met de voorjaarsvakantie. Daarvoor hebben de 36 teams twee speelrondes afgewerkt.

Ereklasse
In de ereklasse heeft de top drie van de afgelopen twee seizoenen ook dit jaar direct de leiding genomen. Bakker Automotive, NADU Installatie Techniek en VOKO/Janse Berkhof Tuinen zijn na twee duels nog foutloos. Eerstgenoemde gaat aan de leiding op basis van het beste puntensaldo en speelt vanavond tegen het gepromoveerde VOKO/Van de Pol. 

NADU Installatie Techniek en VOKO/Janse Berkhof Tuinen spelen vanavond om 21.00 uur de eerste topper van de ereklasse. Verder gaan Johannes Fontanus College en Medifit op zoek naar de eerste punten van het seizoen; dat moet gebeuren tegen AFH-Film respectievelijk Arjan Fieret Loodgietersbedrijf.

Eerste klasse

R. van de Beek Schilders en Set Up-1 zijn de twee teams die in de eerste klasse zonder puntverlies aan de leiding gaan. Die reeks willen zij doorzetten tegen nieuwkomer PJGU Schimmel respectievelijk V.V.M. Laatstgenoemde staan op plek drie en vier, waarmee het linkerrijtje dus tegen elkaar in actie komt.

In het rechterrijtje gaan twee teams sowieso hun eerste zege van het seizoen behalen. Van Manen Badkamers speelt tegen het puntloze Hollander Techniek; Van Doorn Tuinen en Leertouwer treffen elkaar om 20.00 uur.

Tweede klasse
In de laatste klasse van mix- en herenteams gaat Mixed Energy aan de leiding op basis van een beter puntensaldo dan Broekhuizen/KABO. Beide teams hebben vijf punten uit de eerste twee duels behaald. Mixed Energy speelt vanavond tegen nummer drie Café de Zwaan om de koppositie vast te houden. Broekhuizen/KABO komt in actie tegen Schaeffler Nederland bv.

Verder hoopt nieuwkomer Dames Bv een punt te pakken tegen Staerk Accountants.

Damesklasse D
Bij de dames is Wijnwinkel Barneveld de verrassende koploper na twee speelrondes. Afgelopen seizoen moest de ploeg nog op de laatste avond promotie-/degradatiewedstrijden spelen om op het hoogste niveau actief te blijven. Na 3-0 zeges op Halfords Apeldoorn (voorheen Lounge3) en Autoschade Van der Werf gaat Wijnwinkel Barneveld aan de leiding. Vanavond gaat de koploper de ongeslagen status verdedigen tegen de regerend kampioen van Barneveld, De Meerwaarde.

Daarnaast spelen VOKO/Van der Hoef en Martine Buitenhuis Fotografie tegen elkaar. Eerstgenoemde is ook goed aan de competitie begonnen met zeges tegen De Meerwaarde en Halfords Apeldoorn. Martine Buitenhuis Fotografie deed vorig seizoen lang mee om de bovenste plekken en hoopt ook dit seizoen weer aan te haken bij de topteams.

Damesklasse V
Vorig seizoen woedde er in de damesklasse V een felle strijd om de titel, waarbij Truck Verhuur Woudenberg aan het langste eind trok. Deze ploeg besloot niet te promoveren en gaat dit seizoen op voor prolongatie. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen en dat geldt ook voor de uitdager van vanavond: Set Up-2. Laatstgenoemde won zelfs twee keer zonder een set te laten liggen.

Daarnaast mengden Centrum Evers en Sport & Squashclub do-it zich in de strijd om promotie afgelopen seizoen. Laatstgenoemde kende een valse start met slechts één punt uit twee duels en wil dat vanavond rechtzetten tegen Hooijer Makelaardij-2. Centrum Evers speelt tegen VOKO/Fire Prevent, dat na twee rondes verrassend op de tweede plaats staat. Verder sluiten Blankespoor Hoveniers en Hooijer Makelaardij-1 met elkaar vanavond de derde speelronde af om 22.00 uur.