Volleybalsters staken duel na blessure

Het vriendenteam Van Reenen maakte zich op voor opnieuw een mooie volleybalavond, zoals het de eerste twee woensdagen ook beleefd had met klinkende zeges.

Na enkele punten was het derde klasseduel tegen Staerk Accountants echter al voorbij. Een speelster van Van Reenen liep een – op het eerste gezicht – zware enkelblessure op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Beide teams waren dermate geschrokken dat er werd besloten niet meer verder te spelen.

MAXIMALE ZEGES De rest van de volleybalavond in Sportcentrum De Meerwaarde verliep zonder blessures. De meeste duels waren vroeg afgelopen, maar dat had vooral te maken met de vele 3-0 overwinningen: vijftien van de twintig duels.

Zo ook in de derde klasse waar Alfa Accountants & Adviseurs zijn winnende lijn doortrok tegen Mixed Energy. De geel-blauwen blijven zodoende zonder setverlies aan de leiding. Daarachter schoof Van Doorn Tuinen op naar de derde plaats. Na een vrije woensdag won het ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen; Het Fietsenhuis was niet opgewassen tegen het frisse spel van Van Doorn Tuinen.

In de tweede klasse waren eveneens louter 3-0 zeges te noteren. Dat was vooral een verrassende uitslag bij de topper tussen koploper Broekhuizen/KABO en Set Up 2. De twee teams waren aan elkaar gewaagd, maar de Scherpenzeelse ploeg was telkens boven de twintig slagvaardiger en nam de koppositie over van Broekhuizen/KABO.

Dynastart en Schaeffler Nederland haalden zonder problemen drie sets binnen tegen De Slijpkruik respectievelijk Leertouwer. De grootste zege van de poule en de volledige derde speelronde komt op naam van Van Manen/E-difference. Het team was op oorlogspad na twee nederlagen en De Voortse Ballers werd het slachtoffer. Van Manen/E-difference hoefde over de hele wedstrijd slechts 37 punten te incasseren.

WARMGEDRAAID Een niveau hoger was Experda opnieuw niet te stuiten. De ervaren Scherpenzeelse ploeg won royaal van Redblok. De drie sets waren zo snel afgelopen dat beide ploegen naar verluidt nog een vierde set om des keizers baard hebben gespeeld.

VCM Medical v.o.f. is ook warmgedraaid in de eerste klasse. Het was even wennen voor de nieuwkomer, maar gisteravond deed het waar het de afgelopen twee jaar goed in was: winnen. Jansen Poultry moest er met 3-0 aan geloven.

Bij de andere duels waren de winnaars eveneens na twee sets bekend. De Van Drietjes verraste VOKO/Van de Pol en had met tweemaal 25-21 de eerste seizoenszege binnen. VOKO hield toch één punt over aan het duel, zoals Roordink dat ook bereikte door de derde set van R. van de Beek Schilders te winnen, nadat de eerste twee verloren gingen.

EREKLASSE 
In de ereklasse stond een mooie wedstrijd op het programma met het Johannes Fontanus College tegen VOKO/Bosch Beton; de twee teams die de laatste jaren die dienst uitmaken op het hoogste niveau. In de praktijk was van een topper geen sprake. De Kootwijkerbroekers denderden over slechts een vijftal JFC'ers heen en namen zodoende afstand als koploper.

Het JFC heeft ook de tweede plaats moeten vrijgeven. Arjan Fieret Loodgietersbedrijf kwam namelijk langszij na een overwinning op Vonk Tweewielers. Fieret won de eerste set zonder problemen en trokken vervolgens op bizarre wijze twee keer aan het langste eind. Nadat de tweede set met minimaal verschil gewonnen werd, maakte de nieuwkomer in het derde bedrijf een 1-13 achterstand goed. De zoemer klonk bij 18-18, maar er moest een winnaar komen: Fieret maakte de stunt met 19-18 compleet.

Verder hadden De Visser Installatiebedrijf en Drukkerij Bout reden tot juichen. Eerstgenoemde pakte tegen Autobedrijf H. Kroon bv zijn eerste zege van het seizoen. Drukkerij Bout won met 2-1 van Trendsetters.

TOP DRIE 
Bij de damesklasse D begint zich al na drie speelrondes een scheiding af te tekenen. Het linkerrijtje zette het rechterrijtje weg. VOKO/Van der Hoef voert de top drie aan na een maximale zege op Centrum Evers. Coach Yvonne Sennema was echter tevreden over de tegenstand die haar ploeg met name in de tweede set bood.

De Meerwaarde en Lounge 3 bevestigden ook hun status in de top drie. Het scholenteam kende geen problemen met Wijnwinkel Barneveld. Lounge 3 was te sterk voor Autoschade Van der Werf.

In de andere damesklasse was het niet veel spannender. Truck Verhuur Woudenberg won met 3-0 van Evers Auto Import. De koploper kreeg de zege echter niet cadeau. Pas na twee pittige sets was het verzet van Evers Auto Import echt gebroken. Nummer 12/Do-it volgt op slechts één punt na een winstpartij tegen VOKO/Fire Prevent.

Nummer drie Hooijer Makelaardij kwam slechts in actie tijdens een oefenduel tegen derdeklasser VE Architect (2-1 winst). Na de voorjaarsvakantie neemt Hooijer het op tegen Truck Verhuur Woudenberg.

Bron: Barneveldse Krant, 18 februari 2016