Volleyballers in startblokken voor bedrijfstoernooi

Woensdagavond start het 49e seizoen van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. In vijf verschillende klassen gaan 36 teams met elkaar de strijd om de prijzen aan.

,,Ik heb er weer ontzettend veel zin in”, aldus Eddy Meijerink, die sinds 1987 als hoofdorganisator aan het roer staat van het toernooi dat al sinds 1971 een begrip is in Barneveld en omstreken. ,,We kijken als organisatie weer uit naar de start van het toernooi.”

VOORUIT KIJKEN Tegelijkertijd wordt het ook een jaar om nog iets verder vooruit te kijken. Meijerink: ,,Volgend jaar is de vijftigste editie en daarna stoppen Wim Wijnveen, Theo Lammers en ikzelf. We hebben allemaal gelukkig nog een dermate gezonde conditie dat de organisatie ons nog prima lukt, maar we kijken ook naar de toekomst. ‘Ouderdom komt met gebreken’, zegt het spreekwoord en dat willen we qua organisatie graag voor zijn.”

,,Daarom hebben we uitgekeken naar vervanging en dat is ons gelukt. Dit jaar en volgend jaar draaien die mee in ons team en in 2022 nemen zij de organisatie van ons over. De enige ‘jonkie’ in ons team, Kees de Bruin, zal ook in de nieuwe samenstelling participeren.

WOENSDAGAVOND Dit seizoen nemen Meijerink en co gewoon nog de verantwoordelijkheid op zich. Tot en met woensdag 27 mei – met uitzondering van de voorjaarsvakantie – draait het weer iedere woensdagavond in Sportcentrum De Meerwaarde om het bedrijfsvolleybaltoernooi.

De organisatie kon een mooi programma in elkaar draaien voor 36 deelnemende teams, uitkomend in vijf verschillende klassen. Het afgelasten van het toernooi in 2009 (door asbest in de Veluwehal) zorgde voor een flinke afname van het aantal teams. De afgelopen jaren heeft zich dit – inmiddels in De Meerwaarde – langzaam doorgezet, zo ook voor het pre-jubileumjaar: ,,Vorig jaar konden we het aantal stabiel houden, maar dit jaar moeten we het met twee teams minder doen. Erg jammer”, stelt Meijerink.

TOTAAL 36 TEAMS ,,Gelukkig zitten we in alle klassen wel met een ‘even’ aantal teams.” Onder deze teams bevinden zich met PJGU/Schimmel (eerste klasse) en Dames Bv (tweede klasse) twee debutanten voor de woensdagavondcompetitie. Eerstgenoemde debuteert morgenavond met een wedstrijd tegen Van Manen Badkamers, dat gepromoveerd is uit de tweede klasse. Dames Bv speelt zijn toernooiouverture tegen Schaeffler Nederland bv, dat juist afgelopen seizoen degradeerde uit de eerste klasse.

Daarnaast staat er tijdens de eerste speelronde nog een aantal interessante duels op het programma. In de damesklasse D treffen VOKO/Van der Hoef en De Meerwaarde elkaar; oftewel, de kampioen van de competitie tegen de kampioen van Barneveld. Beiden hadden het afgelopen seizoen moeilijker dan ooit, maar stonden toch weer tegenover elkaar in de finale.

BIJZONDER MOMENT Verder is het debuut van VOKO/Van de Pol in de ereklasse een bijzonder moment. Met VOKO/Janse Berkhof Tuinen hebben de Kootwijkersbroekers een team dat al jarenlang bovenin op het hoogste niveau meedraait; met VOKO/Van de Pol is er dit jaar voor het eerst een tweede VOKO-ploeg in de ereklasse. Dit team opent morgenavond tegen AFH-Film.