VCM Medical v.o.f. hoopt weer omhoog te gaan

Na afloop van alweer een winstpartij staan de mannen van VCM Medical v.o.f. nog met elkaar een balletje te spelen. De wedstrijd tegen Hazeleger Account & Adviseur was al na veertig minuten afgelopen (25-6, 25-5, 25-8). De vrouwen uit het mixteam maken tijd om het team voor te stellen.

Joke Haitsma, Loreen Verwoert en Gerda Smit vertellen hoe VCM Medical tot stand is gekomen. ,,Jaren geleden hebben we gevraagd of we met een vrouwenteam mee konden doen aan het bedrijfsvolleybal, maar de vrouwencompetitie zat helaas vol. Vorig jaar vroeg de organisatie ons juist of wij misschien een mixteam konden maken", vertelt Joke Haitsma.

,,Wij trainden altijd alleen met dames, dus moesten we een paar mannen verzamelen." Dat zou geen probleem zijn. De drie vrouwen lopen al jaren mee in de volleybalwereld, zowel in de recreatieve clubs als bij de competitie van de Nevobo. Dus na een rondvraag was er al snel een team samengesteld. Één van de gevraagde mannen werkt bij VCM Medical v.o.f. en het Leusdense bedrijf werd zodoende de sponsor van het team.

Het bevalt de vrouwen goed om in een mixteam te spelen: ,,Het is prettig. Het is leuk om met mannen samen te volleyballen. Ze zijn lekker fanatiek en ik vind het leuk dat er hard wordt geslagen."

VCM Medical v.o.f. bestaat uit alleen maar volleyballers. De meesten hebben het competitievolleybal verruild voor de recreatieve teams, maar sommigen spelen nog steeds bij TweeVV uit Ede. Als nieuwkomer moest de ploeg vorig jaar wel in de laagste klasse beginnen, waar het zonder één set te verliezen kampioen werd en promoveerde naar de vernieuwde Tweede Klasse. 

Dit seizoen doet VCM Medical v.o.f. opnieuw om de bovenste plaatsen mee. ,,We hebben er nog steeds veel plezier in. Meer dan vorig jaar, want we hebben nu meer tegenstand." In de tweede speelronde werd er zelfs voor het eerst verloren. Het bleek een zeldzame nederlaag te zijn, want sindsdien werd er vier keer op rij maximaal gewonnen en staat VCM Medical v.o.f. gewoon weer bovenaan. ,,We hopen dit jaar weer omhoog te gaan."

Koploper VCM Medical v.o.f. speelt in de zevende speelronde tegen nummer vier Bouwbedrijf Grotenhuis (21.00 uur, veld B-4). Beide teams zijn net als nummers twee (Set Up-3) en drie (Redblok) al zeker van de kampioenspoule voor de tweede competitiehelft.