Titel voor De Meerwaarde

Volleybalsters moeten nog wel komen opdagen

BARNEVELD De volleybalsters van De Meerwaarde hebben gisteravond de titel bij de Barneveldse Krant-bedrijfsvolleybalcompetitie geprolongeerd. De 3-0 zege op Centrum Evers is voldoende om niet meer te kunnen worden achterhaald door de concurrentie.

Dit seizoen was al snel duidelijk dat De Meerwaarde een klasse apart is. De docentenploeg raakte vorige week weliswaar zijn ongeslagen status kwijt, maar had voldoende voorsprong opgebouwd om titelprolongatie niet in gevaar te laten komen.

De Meerwaarde won gisteravond met 3-0 van hekkensluiter Centrum Evers en is zodoende niet meer te achterhalen. Op papier heeft de ploeg zes punten voorsprong met drie duels te spelen, maar er staat nog maar één wedstrijd echt op het programma. De andere twee duels zijn al eerder gespeeld, maar worden pas volgende week na de laatste speelronde in de stand verwerkt. Met die scores erbij is De Meerwaarde al kampioen. Het moet woensdag tijdens de laatste wedstrijd tegen Wijnwinkel Barneveld nog wel met genoeg spelers komen opdagen om geen strafpunten te krijgen.

Achter De Meerwaarde is de tweede plaats weer in handen van VOKO/Van der Hoef. De Kootwijkerbroekers wonnen met 2-1 van Lounge3 en hebben zodoende de beste papieren om zich alsnog voor de finalepoule om de ProComm-beker te plaatsen.

DOEK GEVALLEN Daarachter is het doek voor Centrum Evers definitief gevallen; zij degraderen naar de damesklasse V. Wijnwinkel Barneveld en Truck Verhuur Woudenberg proberen op de laatste avond middels de nacompetitie op het hoogste niveau actief te blijven. De twee teams speelden gisteravond tegen elkaar; Wijnwinkel Barneveld won met 2-1.

In de damesklasse V heeft Martine Buitenhuis Fotografie een grote stap richting het kampioenschap gezet. De ongeslagen damesformatie – één van de drie ongeslagen teams bij het bedrijfsvolleybal – won met 3-0 van naaste belager Set Up 2. Martine Buitenhuis had weinig moeite met Set Up 2 en staat vijf punten voor op deze concurrent. Beide teams hebben nog twee duels te gaan, waaronder een onderlinge wedstrijd die nog ingehaald moet worden.

Autoschade Van der Werf won de strijd om de derde plek van Nummer 12/Do-it en mag dankzij 3-0 zege ook nog hopen op de tweede plaats; in dat geval mag het deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de hoogste damesklasse.

CuriousIT/E-developer kwam gisteravond in twee duels tot 52 punten. Als enige van alle 42 teams bij het bedrijfsvolleybal is CuriousIT nog zonder setwinst. Daar kwam ook tegen VOKO/Fire Prevent en Hooijer Makelaardij geen verandering in. Volgende week krijgt het een laatste kans tegen VOKO/Fire Prevent.

Bij de ereklasse valt de beslissing om het kampioenschap pas op de laatste competitiedag. VOKO/Bosch Beton voorkwam dankzij een 3-0 overwinning op De Meerwaarde dat Bakker Automotive gisteravond al het kampioenschap kon veiligstellen. VOKO lijkt dankzij de makkelijke zege op tijd warmgedraaid te zijn om zich te plaatsen voor de finale om het kampioenschap van Barneveld.

PRIJS Bakker Automotive werd gisteravond nog geen kampioen, maar krijgt volgende week een echte kans om deze prijs binnen te halen. De koploper won met 2-1 van Experda en vergrootte zijn voorsprong op dit team tot drie punten; de voorsprong op VOKO is twee punten.

Onderin de ereklasse sloeg Arjan Fieret Loodgietersbedrijf een belangrijke slag in de strijd tegen degradatie door met 2-1 van Trendsetters te winnen. Johannes Fontanus College was veel te sterk voor R. van de Beek Schilders dat volgende week een maximale zege tegen Fieret moet halen om degradatie te ontlopen.

NADU Installatie Techniek is al zeker van promotie naar de ereklasse en speelde als kampioen tegen Autobedrijf H. Kroon bv. In deze hoedanigheid verloor het zijn derde set van het seizoen, maar het behoudt zijn ongeslagen status. In de strijd om de tweede plek – en deelname aan de D. Dirkse-bokaal – won BaanMeesters met 2-1 van VCM Medical v.o.f.

Redblok doet definitief een stap terug. Het is uit de eerste klasse gedegradeerd na een nederlaag tegen Jansen Poultry. Set Up 1 won om des keizers baard van VOKO/Van de Pol.

In de tweede klasse pakten alle teams minimaal één set. Leertouwer won de eerste set van Roordink, maar de kampioen stelde daarna orde op zaken. Onderin de klasse is de strijd tegen degradatie nog spannender geworden, omdat Dynastart Elektro van Broekhuizen/KABO heeft gewonnen. Het staat nog maar één punt achter René Brand Hoveniers dat met 1-2 van Schaeffler Nederland bv verloor.

Staerk Accountants en Tomassen Toegangstechniek maken volgende week uit wie er kampioen van de derde klasse wordt. Tomassen schakelde Van Doorn Tuinen uit in de titelrace met een 2-1 zege, maar moet volgende week met 3-0 winnen om Staerk te achterhalen. De koploper won zelf eenvoudig van Mixed Energy.

Het Fietsenhuis won tenslotte voor de tweede keer dit seizoen een set. Nadat AMV Drukkerij de zege al had veiliggesteld, pakte Het Fietsenhuis met 11-25 de laatste set.