Teams gezocht voor bedrijfsvolleybal

‘Iedereen die wil kan meedoen’


Op 14 februari 2018 start het nieuwe seizoen van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie en de voorbereidingen zijn alweer in volle gang. De organisatie zoekt nog teams die ‘vijftien gezonde en gezellige avonden’ willen volleyballen.

Over vier maanden begint de 47ste editie van de bedrijfsvolleybalcompetitie. Sinds 1971 is de sportieve strijd een jaarlijks terugkerend begrip in Barneveld en omstreken; met uitzondering van 1977 doordat de Veluwehal was afgebrand. Hoewel het hoogtepunt qua aantal deelnemers in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw lag, gaan nog altijd ruim 500 volleyballers wekelijks de strijd met elkaar aan.

,,De kracht van ons toernooi zit in de naamgeving vanuit het verleden”, vertelt Eddy Meijerink, die sinds 1987 aan het hoofd van de organisatie staat. ,,Het is opgezet als een bedrijfsvolleybaltoernooi met de nadruk op bedrijf. Toen ik de organisatie dertig jaar geleden overnam bestonden de 70 teams bijna allemaal uit personeel en directie van een bedrijf. De achterliggende gedachte was om de zakelijke verbondenheid waarmee men overdag zich bezig hield, af te wisselen met een (sportieve) ontspanning.”

Het bedrijfselement is in de loop der jaren bijna helemaal verdwenen. Meijerink: ,,Volgens mij is er nu geen enkel team bij wat louter uit werknemers van dat bedrijf bestaat. Momenteel zoekt ‘het team’ de spelers bij elkaar en vervolgens wordt een sponsor gezocht. Het element wat gebleven is, zit dus in de onderlinge verbondenheid van het team.”

VERBONDENHEID Ook voorzitter Melis de Vries geeft aan dat het om de verbondenheid draait. Weliswaar draagt de naam nog steeds ‘bedrijf’ met zich mee, maar iedereen is welkom. De Vries: ,,Alles en iedereen kan meedoen. Dus niet uitsluitend bedrijven, maar ook verenigingen, kerken en vriendengroepen. Jong en oud, dames en heren. Van eredivisiespelers tot en met recreanten die voor het eerst een volleybal aanraken. Dat maakt het voor mij de moeite waard om mee te doen.”

De Vries hoopt komend seizoen zowel oude bekenden als nieuwe gezichten te mogen verwelkomen in Sportcentrum De Meerwaarde, waar de competitie wordt gehouden. ,,Je doet mee, omdat het leuk is om lekker sportief bezig te zijn en onderdeel te zijn van de grote volleybalgemeenschap die het bedrijfsvolleybal is.”

Daar sluit Meijerink zich bij aan: ,,Het is een sportief avondje uit, goed voor lijf en leden en het draait natuurlijk ook wel – een beetje voor sommigen, voor anderen heel veel – om het wedstrijdelement.”

INFORMATIE Op woensdag 14 februari 2018 start het nieuwe seizoen. De laatste avond is op woensdag 30 mei. Ieder team speelt vijftien woensdagavonden één wedstrijd per avond op een gepast niveau.

Teams kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met Eddy Meijerink via info@volleybalbarneveld.nl of kijk op www.volleybalbarneveld.nl voor meer informatie.

Artikel Barneveldse Krant, 11 oktober 2017.