Succesvolle rentree Experda

Woensdagavond stond de eerste speelronde van de bedrijfsvolleybalcompetitie op het programma. Sommige teams waren al weken in training, anderen trokken enkele minuten voor het eerste fluitsignaal voor het eerst sinds eind mei de volleybalschoenen aan. 
Het voelde direct vertrouwd, laat hoofdorganisator Eddy Meijerink weten. Hij kijkt met tevredenheid terug op de eerste avond van de 45ste jaargang van het bedrijfsvolleybaltoernooi.

Top drie
Dat doet ook de top drie in de Ereklasse van afgelopen seizoen. Johannes Fontanus College, VOKO/Bosch Beton en Vonk Tweewielers begonnen het nieuwe seizoen met klinkende overwinningen. Johannes Fontanus College – regerend kampioen van Barneveld – won met duidelijk cijfers van Drukkerij Bout dat na één jaar afwezigheid weer terugkeerde op het hoogste niveau. VOKO/Bosch Beton en Vonk Tweewielers hoefden eveneens geen sets af te staan tegen Trendsetters respectievelijk Autobedrijf H. Kroon bv. 

Achter de top drie begint Arjan Fieret Loodgietersbedrijf eveneens met een knappe overwinning. De ereklassedebutant won met 2-1 van De Visser Loodgietersbdrijf.

Roordink Bedrijfswagens degradeerde vorig jaar uit de ereklasse, maar toonde meteen in de eerste klasse aan dat het slechts nipt handhaving misliep. Met een 3-0 zege op De Van Drietjes is meteen de koppositie gepakt. 

Voor Experda viel er eveneens een maximale overwinning te noteren. Twee jaar geleden stopte de ploeg, maar het volleybalbloed kruipt waar het niet gaan kan. Experda won bij zijn rentree met 3-0 van VCM Medical v.o.f. dat na twee kampioenschappen en promoties op rij het in de eerste klasse mag proberen. Op hetzelfde niveau wonnen Jansen Poultry en R. van de Beek Schilders hun eerste duels met 2-1 van Redblok en VOKO/Van de Pol.

Blesure
Een spannend begin was er vooral in de tweede klasse. Weliswaar begon Broekhuizen/KABO met een knappe 3-0 zege op nieuwkomer Leertouwer, maar de andere duels leverden veel strijd en spanning op. 

De Voortse Ballers en De Slijpkruik maakten er niet alleen qua bijzondere namen een gelijkwaardige strijd van; de setstanden laten eveneens zien dat er weinig verschil tussen de twee teams zat: 25-24, 24-25 en 25-23. Zodoende luisterde De Voortse Ballers zijn rentree bij het bedrijfsvolleybal met een overwinning op. In de tweede klasse wist Set Up-2 ook pas in de derde set toe te slaan; Dynastart bood twee sets veel weerstand, maar capituleerde in de derde set. 

Bij Van Manen/E-difference tegen Schaeffler Nederland werden de punten eveneens verdeeld. Laatstgenoemde was echter na twee sets al zeker van de zege; terwijl Schaeffler Nederland bv vorig seizoen pas in de twaalfde speelronde zijn eerste seizoenszege behaalde. De laatste set ging nog naar Van Manen/E-difference en dat was een pleister op de zere wonde. Dat kan letterlijk opgevat worden door Jaco Kuiper – de oud-voorzitter van de volleybalcompetitie – die een kaakblessure opliep tijdens het duel.

Alfa Accountants & Adviseurs heeft na de eerste speelronde de macht gegrepen in de derde klasse. De ploeg won vorig seizoen bij zijn eerste seizoen in Sportcentrum De Meerwaarde de aanmoedigingsprijs en voelde zich gesterkt bij de seizoensouverture tegen Het Fietsenhuis. In dezelfde klasse hoefde Van Reenen ook geen set af te staan tegen VE Architects. Verder won Van Doorn Tuinen met 2-1 van Mixed Energy. Staerk Accountants komt volgende week pas voor het eerst in actie.

Topper
Bij de damesklasse D stond in de eerste speelronde direct een topper op het programma. Titelverdediger VOKO/Van der Hoef trof De Meerwaarde, de nummer drie van afgelopen seizoen en de grootste uitdager van VOKO na het afhaken van Rabobank. De docenten gingen flitsend van start, maar wisten de eerste setwinst geen goed vervolg te geven. De vrouwen uit Kootwijkerbroek gingen met een 2-1 zege aan de haal. 

Dat geldt ook voor Centrum Evers na een overwinning op het gepromoveerde Autoschade Van der Werf. De koppositie in de hoogste damesklasse is na de openingsavond echter voor Lounge3. Het won als enige team op het hoogste niveau zonder setverlies; Wijnwinkel Barneveld kon alleen in de tweede set meekomen.

De organisatie kampt net als bij de derde klasse ook bij de damesklasse V met een oneven aantal teams. Van de vijf deelnemende teams moest VOKO/Fire Prevent bij de eerste avond vanaf de kant toekijken. 

Bij het kwartet dat wel in actie kwam, stapten Hooijer Makelaardij en Nummer12/Do-it winnend van het veld. Hooijer Makelaardij won met 2-1 van Evers Auto Import en neemt door deze zege de eerste koppositie in. Nummer 12/Do-it volgt op de tweede plaats, nadat het van Truck Verhuur Woudenberg won. De eerste set ging nog verloren, maar na de gelijkmaker trok Nummer 12/Do-it in de derde set met 19-17 aan het langste eind.

Bron: Barneveldse Krant, donderdag 4 februari