Start 46ste seizoen bedrijfsvolleybal

BARNEVELD Ruim 500 volleyballers mogen zich vanaf vanavond weer vijftien woensdagavonden in Sportcentrum De Meerwaarde melden voor de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. Winst of verlies: dat maakt (voor velen) niet uit. Het draait om het spelen van een leuke volleybalwedstrijd en een drankje na afloop.

Gepko Hahn

De bedrijfsvolleybalcompetitie is na 46 jaar nog altijd ontzettend populair in Barneveld en omstreken. De hoogtijdagen van het toernooi liggen in de jaren tachtig van de vorige eeuw met een lange wachtlijst en honderden toeschouwers op de tribune. Desondanks hebben ook dit jaar collega’s, familieleden, vrienden, buren en kerkgangers tientallen teams gevormd om mee te doen aan de woensdagavondcompetitie.

De organisatie is erin geslaagd de terugloop van de laatste jaren een halt toe te roepen, waardoor er vanavond 42 teams aan de start van de competitie verschijnen. Dat bracht de organisatie – bestaande uit Eddy Meijerink, Wim Wijnveen, Theo Lammers en Kees de Bruin – voor een lastige opgave; twee klassen hebben een oneven aantal teams.

Voor Meijerink wordt het een bijzondere editie; hij begint aan zijn dertigste jaargang als hoofdorganisator van het populaire volleybaltoernooi. In 1987 nam hij het stokje over van Dirk Dirkse en organiseert ieder jaar het toernooi nog steeds met veel plezier: ,,Ik vind volleybal een geweldige sport. De wijze waarop men elkaar prikkelt onder het net door en daarna gewoon weer heerlijk met elkaar een biertje drinkt in de kantine, vind ik geweldig om te zien! De sfeer is hier altijd goed.”

42 TEAMS Onder de 42 teams bevinden zich veel formaties die al jarenlang meedoen aan de competitie, maar ook nieuwe teams en ‘oudgedienden’ vinden hun weg naar Sportcentrum De Meerwaarde, vertelt voorzitter Melis de Vries: ,,Diverse verenigingen en vriendengroepen hebben dit toernooi inmiddels ontdekt en in de armen gesloten. Het biedt voor iedereen, op ieder spelniveau, een gezonde en gezellige avond volleyballen.”

De teams zijn verdeeld over zes verschillende poules: vier mix- en herenklassen en twee damesklassen. Bij de ereklasse gaan de mannen van VOKO/Bosch Beton voor prolongatie van het kampioenschap van Barneveld; de Kootwijkerbroekers zijn dit jaar opnieuw één van de favorieten voor de titel, net als verliezend finalist Johannes Fontanus College.

In de hoogste damesklasse was er vorig seizoen een spannende titelstrijd tussen De Meerwaarde en VOKO/Van der Hoef en dat zal dit jaar naar verwachting niet anders zijn. De docentenploeg legde vorig seizoen uiteindelijk beslag op de dubbel door zowel de competitie als het kampioenschap van Barneveld te winnen.

Volgens Meijerink is het echter de kracht van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie dat het niet om de winst draait. ,,Ik hoop dat iedereen een plezierige en sportieve avond beleeft en na de wedstrijd zegt: ‘winst of verlies? Maakt niet uit. Ik kijk al weer uit naar volgende week!'”

Bron: http://barneveldsekrant.nl/sport/start-46ste-seizoen-bedrijfsvolleybal-212460