Start 45ste seizoen bedrijfsvolleybal

45 JAAR – De bedrijfsvolleybalcompetitie is na 45 jaar nog altijd ontzettend populair in Barneveld en omstreken. De hoogtijdagen van het toernooi liggen in de jaren tachtig van de vorige eeuw met een lange wachtlijst en honderden toeschouwers op de tribune. Desondanks hebben ook dit jaar collega’s, familieleden, vrienden, buren en kerkgangers tientallen teams gevormd om mee te doen aan de woensdagavondcompetitie. 

De organisatie kampte echter wel weer met een kleine terugloop van het aantal deelnemende teams. ,,Mensen zijn te druk met allerlei andere zaken en dan is vijftien avonden toch wel een belasting”, geeft hoofdorganisator Eddy Meijerink aan als verklaring voor de kleine afname van het aantal deelnemers. 

Het aantal opgaven zakte net als vorig jaar met twee teams, waardoor er vanavond 42 teams aan de start van de competitie verschijnen. Dat bracht de organisatie – naast Meijerink bestaande uit Wim Wijnveen, Theo Lammers en Kees de Bruin – wel voor een lastige opgave: ,,Voor het eerst in 45 jaar hebben twee klassen een oneven aantal teams.” 

De ervaren organisatie – Meijerink begint aan zijn 29ste seizoen als competitieleider – heeft hier echter een oplossing voor bedacht: ,,Ik hoop dat we dit met ‘vrijwillige’ wedstrijden op kunnen vangen en dat iedereen een plezierige en sportieve avond beleeft en na de wedstrijd zegt: ‘winst of verlies? Maakt niet uit. Ik kijk al weer uit naar volgende week!’”

Daarmee geeft Meijerink precies waar het om draait bij de bedrijfsvolleybalcompetitie. ,,Iedereen weet waar men aan toe is. Iedereen weet hoe laat men moet spelen en klaar is. Men speelt op tijd, dus een wedstrijd loopt nooit uit. Verder worden het handhaven van onze ‘eigen reglementen’ en de bijzonder goede samenwerking in de organisatie gewaardeerd.”

Dit zorgt niet alleen voor nieuwe jonge teams, maar ook voor de terugkeer van enkele teams die het toernooi te veel missen. ,,Waar de teams uit bestaan, jong of oud, maakt mij niet uit. Maar dit jaar zijn er ook twee “oude” teams (Experda en De Voortse Ballers) die eerder hebben meegedaan en waarvan de spelers niet allemaal even jong meer zijn.”

MELIS DE VRIES – De organisatie krijgt dit jaar ondersteuning van een nieuw gezicht. Melis de Vries is de nieuwe voorzitter van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie; hij volgt Jaco Kuiper op die sinds 2012 die rol vervulde. ,, Jaco had bij zijn aantreden in 2012 al gezegd zijn taak voor ongeveer drie jaren te willen uitoefenen. Dat is weliswaar jammer, maar het was zijn beslissing.” 

,,Met Melis denken we een prima voorzitter te hebben”, vervolgt Meijerink over De Vries die als speler actief is bij Mixed Energy. ,,Ik ken hem heel goed als voorzitter van een kerkelijke stichting en hij is 25 jaar voorzitter geweest van ODIK. Dus heeft hij meer dan voldoende ervaring. Het enige minpuntje van Melis is dat hij er 25 jaar over moest doen om te ontdekken dat volleybal veel leuker is dan korfbal.”

Bron: Barneveldse Krant, 3 februari 2016