Nieuwkomer nog steeds foutloos

BARNEVELD – Na de tweede speelronde mogen nog vijf teams zich foutloos noemen. Eén van hen is Hooijer Makelaardij-2. Deze nieuwkomer bij de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie gaat na twee speelrondes zelfs aan de leiding in de damesklasse V.

Vijf teams hebben ook hun tweede wedstrijd bij het bedrijfsvolleybaltoernooi met 3-0 gewonnen. Naast tweedeklasser Van Doorn Tuinen zijn dit vier damesteams. VOKO/Van der Hoef heeft als vanouds de leiding genomen in de damesklasse D. Een klasse lager zijn er nog drie teams zonder setverlies.

Hooijer Makelaardij-2 mag zich op basis van het puntensaldo de koploper noemen. Deze ploeg debuteerde vorige week met een glansrijke zege op VOKO/Fire Prevent en won gisteravond nog overtuigender van CuriousIT/E-developer. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat deze twee teams vorig seizoen onderaan eindigden.

De komende speelrondes zullen uitwijzen of Hooijer Makelaardij-2 de bovenste positie bezet kan houden. Set Up-2 en Wijnwinkel Barneveld liggen op de loer. Eerstgenoemde had het omgekeerde programma van de koploper en won gisteravond solide van VOKO/Fire Prevent. Wijnwinkel Barneveld behaalde haar tweede maximale zege door Centrum Evers te verslaan.

Sport & Squashclub do-it volgt op slechts één punt van het trio. De sportievelingen wonnen met 0-3 van Hooijer Makelaardij-1. Hierdoor is er al een duidelijk linker- en rechterrijtje ontstaan in de damesklasse V.

Dat is zeker niet het geval in de hoogste damesklasse. Weliswaar heeft VOKO/Van der Hoef de koppositie al stevig in handen na een tweede 3-0 zege op Lounge3. Daarachter staan de vijf teams binnen één punt van elkaar.

Autoschade Van der Werf staat op de tweede plaats na een 2-1 overwinning op Truck Verhuur Woudenberg. Laatstgenoemde won de spannende eerste set, maar moest de ploeg uit Lunteren daarna laten gaan.

De Meerwaarde-1 bracht Martine Buitenhuis Fotografie haar eerste competitienederlaag van het bedrijfsvolleybaltoernooi toe. De Scherpenzeelse volleybalsters werden vorig jaar ongeslagen kampioen geworden bij hun debuut, maar moesten gisteravond hun meerdere erkennen in De Meerwaarde-1.

MAXIMAAL Van Doorn Tuinen is bij de heren- en mixklassen de enige ploeg met de maximale score. De volleyballers met de groene vingers wonnen eenvoudig de eerste set van Staerk Accountants, maar leken in de tweede set setverlies te moeten accepteren. Van Doorn Tuinen wist een 21-24 achterstand om te buigen in een 25-24 setwinst. Dat ging gepaard met de nodige commotie. Van Doorn Tuinen hield het hoofd koel en won ook de derde set.

Op één punt volgen Tomassen Toegangstechniek en Mixed Energy. Voor Mixed Energy viel al snel een 3-0 overwinning op Tichelaar/Dik Pol te noteren. Tomassen Toegangstechniek moest harder werken voor de zege. De kampioen van de derde klasse werd het vuur aan de schenen gelegd door AMV Drukkerij dat de eerste set won. Daarna trok Tomassen Toegangstechniek met klein verschil zowel de tweede als derde set naar zich toe.

Van Manen Badkamers kon al snel onder de douche stappen na de wedstrijd tegen Het Fietsenhuis. De oudste ploeg van de competitie werd slechts 28 punten gegund door Van Manen Badkamers.

In de damesklasse zag Martine Buitenhuis Fotografie een einde komen aan een lange reeks van ongeslagen duels. Dat is ook het geval voor Roordink. In een knotsgekke wedstrijd ging R. van de Beek Schilders met de overwinning aan de haal. Het won de eerste set met 25-17, waarop Roordink met maar liefst 8-25 counterde. R. van de Beek Schilders rechtte de rug, herhaalde het kunstje van de eerste set en nam de koppositie over van Roordink.

Set Up-1 en Autobedrijf H. Kroon bv volgen op plaats drie en vier na hun overwinningen. De Scherpenzeelse volleyballers zetten Broekhuizen/KABO zonder problemen opzij. Autobedrijf H. Kroon bv had het twee sets lastig met VOKO/Van de Pol; de twee teams scoorden ook evenveel punten over de hele wedstrijd. Het was echter Autobedrijf H. Kroon bv dat de winst opeiste.

Dat deed Schaeffler Nederland bv ook tegen Leertouwer. Na twee sets stonden de twee teams in evenwicht. Schaeffler nam de leiding in de beslissende derde set, maar zag Leertouwer knap terugkomen. De inhaalrace werd niet vervolmaakt; Schaeffler Nederland bv maakte op 24-24 het winnende punt.

Op het hoogste niveau hebben vier teams zich al duidelijk bovenaan de ranglijst genesteld. Bakker Automotive nam de eerste plaats over van NADU Installatie Techniek op basis van puntensaldo. Laatstgenoemde moest een setje afstaan aan Experda en zag vervolgens vanaf de tribune hoe Bakker Automotive over Trendsetters heen denderde; alleen in de tweede set kon de tegenstander boven de tien punten uitkomen.

VOKO/Janse Berkhof Tuinen was hierdoor duidelijk geïnspireerd en raasde als een wervelwind over Johannes Fontanus College. Vooral in de tweede en derde set waren waren de Kootwijkerbroekers heer en meester.

De Meerwaarde-1 hield de eer van de Barneveldse scholen hoog in de ereklasse. Het moest hard werken voor de punten tegen Arjan Fieret Loodgietersbedrijf en dat werd beloond: 3-0.