NADU verovert de dubbel

[BARNEVELD] De Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie heeft er een nieuwe kampioen bij. NADU Installatie Techniek kroonde zich gisteravond voor het eerst tot beste team van de competitie. De Meerwaarde veroverde de titel bij de dames en Set Up legde in een zinderende strijd beslag op de D. Dirkse-bokaal.

In Sportcentrum De Meerwaarde liep het gisteravond op tot een kookpunt. Dat kwam niet alleen door de spanning op de avond der kampioenen, maar vooral door de tropische temperaturen in de sporthal die tot broeikas verworden was.
Sommige docenten van De Meerwaarde staan dagelijks in deze oververhitte sporthal te werken. Het vrouwenteam van De Meerwaarde – welke enigszins gehavend was door een reisweek van school – ging dan ook uitstekend om met deze omstandigheden.
In de strijd om het Kampioenschap van Barneveld legde de docentenploeg eerst Wijnwinkel Barneveld over de knie. Laatstgenoemde capituleerde pas in de derde set. Vervolgens mocht De Meerwaarde tegen VOKO/Van der Hoef – dat ook van Wijnwinkel had gewonnen – om de titel te strijden.
Vorige week moest De Meerwaarde de titel in de damesklasse D nog aan VOKO laten. Met overmacht namen de docenten revanche voor dit verlies en pakten zij voor het eerst sinds 2014 weer de hoofdprijs. Aan VOKO viel nog wel de sportiviteitsprijs ten deel.
Ook bij de heren ging de grootste trofee niet mee naar Kootwijkerbroek. VOKO/Janse Berkhof Tuinen had zich knap in de finale gespeeld in de sterkste ereklasse sinds jaren.
Ondanks de afwezigheid van spelverdeler Gert Schouten namen de Kootwijkerbroekers in de finale knap de leiding aan de hand van Gerben Dekker. In de slotfase van de eerste set ging NADU Installatie Techniek echter erop en erover. De kampioen van de ereklasse drukte door en maakte de favorietenrol als sterkste team zijnde meer dan waar.

NADU – pas voor het tweede seizoen actief bij het bedrijfsvolleybal – heeft zodoende voor het tweede jaar op rij twee prijzen te pakken. Na vorig seizoen kampioen in de eerste klasse en de D. Dirkse-bokaal gewonnen te hebben, komt het nu in de eregalerij dankzij de dubbel. VOKO was in 2014 de laatste ploeg die dit presteerde.
Set Up volgde NADU op als kampioen van de D. Dirkse-bokaal. Tweedeklassers Tomassen Toegangstechniek en Van Doorn Tuinen waren een maatje te klein voor Set Up en Autobedrijf H. Kroon bv, die er een zinderende eindstrijd van maakten.
Kroon – kampioen van de eerste klasse – pakte met klein verschil de eerste set en leek vervolgens in het tweede bedrijf door te drukken. Set Up kwam echter terug en dwong een 24-24 stand af. In een knotsgekke rally trokken de Scherpenzelers aan het langste eind. Een beslissende derde set moest de winnaar aanwijzen; Set Up was uiteindelijk de gelukkige ploeg.

In een bomvolle CheerSSS reikte hoofdorganisator Eddy Meijerink vervolgens de prijzen uit aan de teams. Daarmee kwam een einde van de 47ste jaargang van de bedrijfsvolleybalcompetitie die één van zijn meest spannende edities in de laatste tien jaar kende.

Bron: Barneveldse Krant, 31 mei 2018.