NADU en Roordink kampioen

BARNEVELD – NADU Installatie Techniek en Roordink zijn de eerste kampioenen bij de 46ste editie van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. NADU veroverde de titel in de eerste klasse door concurrent BaanMeesters met 3-0 te verslaan. Roordink is het hele seizoen oppermachtig in de tweede klasse en is drie speelrondes voor het einde niet meer te achterhalen.

NADU Installatie Techniek en Roordink zijn twee van de drie teams – naast het damesteam Martine Buitenhuis Fotografie – die dit seizoen nog ongeslagen zijn in De Meerwaarde. NADU kan zelfs zeggen dat het nog nooit verloren heeft bij het bedrijfsvolleybal; het is namelijk bezig aan zijn eerste seizoen.

Voorafgaand aan het seizoen was NADU de grote favoriet in de eerste klasse. Het team – met meerdere spelers van SSS – maakt deze status waar, getuige de elfde overwinning op rij. BaanMeesters wist lang in het spoor te blijven van NADU en mocht gisteravond even hopen op een stunt. De nummer twee kwam zelfs op een 21-24 voorsprong in de eerste set, maar met 25-24 was de set toch voor de koploper. In het vervolg wist NADU Installatie Techniek niet te schitteren, maar wel met 3-0 te winnen waardoor het de titel opeiste.

Aangezien VCM Medical v.o.f. voor het eerst in de eerste klasse A won, ligt de strijd om de tweede plaats – en deelname aan de D. Dirkse-bokaalcompetitie – volledig open. Autobedrijf H. Kroon bv pakte nog wel een set tegen VCM, waardoor het tweede staat.

In de eerste klasse B won Jansen Poultry met 2-1 van VOKO/Van de Pol en was Set Up-1 veel te sterk voor Redblok. Laatstgenoemde is zo goed als gedegradeerd.

Roordink kroonde zich gisteravond eveneens tot kampioen en keert weer terug naar de eerste klasse. Roordink ondervindt dit seizoen weinig weerstand; in elf duels hoefde het slechts één set af te staan. Daarnaast begon Broekhuizen/KABO na een goede start punten te verliezen; zo ook gisteravond tegen René Brand Hoveniers. Broekhuizen/KABO verloor met 1-2, waardoor het kampioenschap een feit is voor Roordink. De kampioen behaalde vervolgens tegen Schaeffler Nederland bv zijn elfde zege op rij.

Onderaan is het doek bijna gevallen voor Dynastart Elektro dat met 1-2 van Leertouwer verloor. Leertouwer maakt nog jacht op de tweede plaats en is Broekhuizen/KABO tot op drie punten genaderd.

STAP In de ereklasse A heeft Bakker Automotive een belangrijke stap richting het kampioenschap gezet. De koploper speelde een spannende wedstrijd tegen VOKO/Bosch Beton en moest de eerste set aan de Kootwijkerbroekers laten. De immer fanatieke Hugo van Woudenberg hielp Bakker Automotive echter aan de 2-1 overwinning, waardoor de ploeg steviger aan kop staat.

Experda is de naaste belager op twee punten achterstand na een 2-1 zege tegen De Meerwaarde. De docentenploeg had door blessures en vakantiegangers slechts vijf spelers, maar wist het Experda knap lastig te maken.

De strijd tegen degradatie uit de ereklasse blijft ook spannend. Johannes Fontanus College speelde zich definitief veilig met een 3-0 overwinning op Arjan Fieret Loodgietersbedrijf, mede door de eerste set met 25-24 en de derde set met 12-11 te winnen. Fieret zakte door de nederlaag naar de derde plaats, omdat Trendsetters met drie punten op zak langszij kwam. Het boekte een maximale overwinning op R. van de Beek Schilders.

Staerk Accountants hoopte gisteravond eveneens een voorschot op het kampioenschap in de derde klasse te nemen, maar Van Doorn Tuinen bracht de spanning weer terug. Staerk won nog wel de eerste set, maar Van Doorn Tuinen sleepte aan de hand van Annemarie Dorland de gelijkmaker eruit en denderde vervolgens door. Hierdoor staat Van Doorn Tuinen nog maar twee punten achter Staerk.

Tomassen Toegangstechniek nestelde zich tussen deze twee teams in met een eenvoudige 3-0 triomf op Mixed Energy.

Onderin de derde klasse was Centrum Evers-1 met 2-1 te sterk voor AMV Drukkerij.

NEDERLAAG Voor de volleybalsters van De Meerwaarde is de titel ook een kwestie van tijd, ook al leed het wel zijn eerste nederlaag van het seizoen. VOKO/Van der Hoef was de koploper in de eerste set op alle fronten de baas, waarna zich een gelijkwaardige strijd ontspon. VOKO pakte met 25-24 de set en was zeker van de winst. De Meerwaarde hield nog wel een belangrijk punt aan de wedstrijd over, waardoor het verschil tussen de twee teams tot vijf punten is teruglopen.

Lounge3 profiteerde van de puntendeling in de topper door zelf een ijzersterke wedstrijd neer te zetten tegen Wijnwinkel Barneveld. Dankzij de 3-0 zege staat Lounge3 weer op de tweede plaats.

Truck Verhuur Woudenberg is terug op plek vier, al kostte het veel moeite om Centrum Evers-2 van zich af te schudden. Pas op 20-20 in de derde set moest de rode lantaarndrager capituleren.

Ten slotte gaat de titelstrijd in de damesklasse V tussen Martine Buitenhuis Fotografie en Set Up-2, nadat beiden met 3-0 hebben gewonnen van Autoschade Van der Werf respectievelijk Nummer 12/Do-it. Hooijer Makelaardij won verder met 2-1 van VOKO/Fire Prevent.