NADU dendert door met zege

[BARNEVELD] NADU Installatie Techniek heeft zichzelf aan kop van de eerste klasse genesteld. De nieuwkomer bij de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie zegevierde met 3-0 op Redblok en lost VOKO/Van de Pol als koploper af na een verrassende nederlaag van de Kootwijkerbroekers.

Vorig seizoen droegen meerdere spelers van NADU Installatie Techniek nog het shirt van Redblok, maar in de periode tussen de twee seizoenen richtten enkelen een nieuwe ploeg op: NADU. Dit team start in de eerste klasse, maar hoort qua individuele kwaliteit in de ereklasse thuis.

Desondanks moest NADU Installatie Techniek de koppositie aan VOKO/Van de Pol laten. De Kootwijkerbroekers hadden immers nog geen set laten liggen. Daar bracht Autobedrijf H. Kroon bv verandering in. Het bezorgde VOKO niet alleen het eerste setverlies, maar ook de eerste nederlaag door een dikke 3-0 overwinning te behalen.

Hierdoor kon NADU de bovenste plaats bereiken en die kans liet het niet liggen. Ondanks de afwezigheid van de door een hernia gevelde coach Hans Nab won NADU zonder problemen van Redblok. Het enige smetje op de overwinning was een blessuregeval, maar de schade leek mee te vallen.

BaanMeesters won verder met 3-0 van Set Up-1, ook al was de Scherpenzeelse ploeg telkens dicht bij setwinst. VCM Medical v.o.f. won een vermakelijk duel van Jansen Poultry; het was de enige puntendeling in de klasse.

[ONGESLAGEN] In de ereklasse blijft VOKO/Bosch Beton ongeslagen na een derde overwinning op rij. De regerend kampioen van Barneveld was te sterk voor Experda en boekte zijn eerste 3-0 overwinning van het seizoen.

VOKO nam met de zege de koppositie over van Arjan Fieret Loodgietersbedrijf dat na een spannende strijd zijn meerdere moest erkennen in Bakker Automotive. Laatstgenoemde was hard op weg naar een 3-0 zege, maar maakte na het gaan van de zoemer twee fouten en moest met 19-20 de derde set aan Fieret laten.

Voor Johannes Fontanus College en R. van de Beek Schilders is het nog wachten op de eerste zege. JFC – vorig jaar nog kampioen in de competitie – verloor in de scholenstrijd met 1-2 van De Meerwaarde-1. R. van de Beek Schilders behaalde het eerste competitiepunt, maar verloor wel met 1-2 van Trendsetters.

Twee klasses lager gaat de strijd dit seizoen tussen Roordink en Broekhuizen/KABO. Beide teams zijn duidelijk te sterk voor de concurrentie. Roordink zag René Brand Hoveniers elke set beter in de wedstrijd komen, maar hoefde voor de derde maal geen set af te staan. Dat deed Broekhuizen/KABO wel tegen Leertouwer, maar het voorkwam verdere schade.

Dynastart Elektro volgt op vijf punten van Broekhuizen/KABO op de derde plaats na de eerste zege van het seizoen. Het won met 2-1 van Schaeffler Nederland bv.

In de derde klasse is Van Doorn Tuinen als enige team nog ongeslagen. De koploper was een paar maatjes te groot voor de rode lantaarndrager Het Fietsenhuis. Van Doorn Tuinen zag concurrent Staerk Accountants vervolgens punten verspelen tegen Tomassen Toegangstechniek. De twee teams maakten er een spannend duel van – en daar kon niet iedereen even goed mee omgaan – waarin Tomassen de eerste twee sets met 25-24 naar zich toe trok. Staerk hield dankzij 11-14 nog een punt over aan het treffen.

AMV Drukkerij had een mooie avond door zijn eerste overwinning te behalen. De nieuwkomer bij het bedrijfsvolleybal behaalde een mooie 3-0 op Centrum Evers-1.

[TOP DRIE] Net als vorige week eindigden vijf van de zes duels bij de damesklassen in een 3-0. Drie van deze zeges komen op naam van de top drie uit de damesklasse D van afgelopen seizoen. De uitslagen zorgden echter voor de nodige verrassingen.

Lounge3 klopte namelijk koploper Truck Verhuur Woudenberg. De gepromoveerde ploeg hoefde in de eerste twee duels geen set af te staan, maar had niets te vertellen tegen Lounge3. De nummer drie van afgelopen seizoen walste met ruime cijfers over de Woudenbergse selectie heen.

De Meerwaarde-2 profiteerde van deze uitslag en kon de bovenste plaats bestijgen. De docenten hadden alleen in de eerste set moeite met Wijnwinkel Barneveld, maar boekten uiteindelijk een relatief makkelijker zege op weg naar de koppositie. VOKO/Van der Hoef volgt op één punt na een maximale overwinning op Centrum Evers-2.

In de damesklasse V viel ook een opvallende 3-0 zege. Set Up-2 kon bij afwezigheid van Autoschade Van der Werf de eerste plaats in handen nemen, maar stapte zonder punten van het veld af. Martine Buitenhuis Fotografie was namelijk veel te sterk voor het team uit Scherpenzeel. Set Up-2 kwam na twee maximale zeges tegen Martine Buitenhuis boven de veertien punten uit.

Voor laatstgenoemde was het pas de eerste volle wedstrijd van dit seizoen; het eerste duel werd gestaakt en de vorige speelronde was Martine Buitenhuis vrij.

Hooijer Makelaardij won ten slotte met 3-0 van CuriousIT/E-developer dat met deze eerste seizoenszege naar de derde plaats is geklommen.