Monsterzege De Meerwaarde

In de damesklasse D zijn De Meerwaarde en VOKO/Van der Hoef de twee toppers. Laatstgenoemde begon de avond als koploper met één punt voorsprong op De Meerwaarde.

De Kootwijkerbroekers hadden echter veel moeite met Wijnwinkel Barneveld. De eerste set ging verrassend genoeg verloren. Met 25-7 stelde VOKO weer orde op zaken, maar de opleving was van korte duur. In de derde set leek Wijnwinkel Barneveld de stunt compleet te maken. Dankzij de nodige punten van Jacinta Pater kwam VOKO echter terug en in de slotseconden sloeg Angelique van Geresteijn op aangeven van Linsey de Vries alsnog het winnende punt binnen: 22-21. 

De Meerwaarde profit eerde later op de avond volop van het puntverlies van VOKO. Het liet weinig aan het toeval over tegen Autoschade Van der Werf. Nadat het met 25-4 en 25-7 de eerste twee sets had gewonnen, deed De Meerwaarde er in de derde set een schepje bovenop. Dankzij een lange serviceserie van Rosanne van der Veen won het zelfs met 25-2 en is het vanwege een beter puntensaldo de nieuwe koploper.

Lounge 3 is een gevaarlijke outsider in de damesklasse D en volgt op slechts één punt van de top twee. Het boekte een solide 3-0 overwinning op Centrum Evers.

Een damesklasse lager behaalde Truck Verhuur Woudenberg zijn vierde zege van het seizoen; Hooijer Makelaardij moest eraan geloven. Verder hadden Evers Auto Import en VOKO/Fire Prevent allebei reden tot juichen. De eerste won voor het eerst dit seizoen; de laatste pakte voor het eerst een set. 

SETVERLIES Het mannenvlaggenschip van VOKO liet gisteravond voor het eerst dit seizoen een set liggen. De Visser Installatiebedrijf won verdiend de derde set, nadat het VOKO/Bosch Beton al flink had laten zweten maar niet tot winst wist te komen. Hierdoor kon Johannes Fontanus College een punt inlopen op de koploper; het had weinig problemen met Vonk Tweewielers. Dat geldt ook voor Drukkerij Bout dat hekkensluiter Autobedrijf H. Kroon bv opzij zette en naar de derde plaats klom. Dat ging ten koste van Arjan Fieret Loodgietersbedrijf dat in een nieuw tenue met 1-2 van Trendsetters verloor.

Experda laat zien dat het ook ereklassewaardig is. De Veenendaalse formatie won met 3-0 van nummer twee R. van de Beek Schilders en heeft dankzij de vierde zege op rij al een gat van vijf punten geslagen met de nieuwe naaste belager: VCM Medical v.o.f.. Deze ploeg schoof op in het klassement na een zwaarbevochten 2-1 overwinning op VOKO/Van de Pol.

Achter Experda zijn de verschillen klein; tussen VCM Medical v.o.f. en hekkensluiter Redblok zit slechts vier punten. Laatstgenoemde kreeg de rode lantaarn overgedragen van De Van Drietjes, die met 2-1 de onderlinge confrontatie wonnen. Jansen Poultry passeerde Redblok eveneens in de stand na een 2-1 zege. Roordink had alle energie in de eerste set gestopt en zag daarna Jansen Poultry langszij denderen.

LINKERRIJTJE In de tweede klasse speelde de bovenste vier tegen de onderste vier teams. Het linkerrijtje raakte niet in de problemen en loopt zodoende verder uit op de onderste helft. Koploper Set Up 2 stapte voor de vierde keer op rij als winnaar van het veld. De Slijpkruik kon geen potten breken, zoals ook De Voortse Ballers weinig in te brengen hadden tegen Dynastart.

Bij de andere twee wedstrijden wonnen de favorieten ook, maar niet zonder setverlies. Schaeffler Nederland bv geloofde het wel na twee gewonnen sets, waardoor Leertouwer met 24-23 toch nog een punt kon pakken. Broekhuizen/KABO had zich opgemaakt voor een spannende wedstrijd tegen Van Manen/E-difference en in een vermakelijk duel had het na twee sets de winst al binnen. De derde set was daarna voor de verliezende partij.

INHAALDUEL Alfa Accountants & Adviseurs maakte gisteravond opnieuw zijn favorietenrol in de derde klasse waar. Het bracht Staerk Accountants zijn eerste nederlaag van het seizoen toe.

De nieuwkomer had nog wel reden tot juichen gisteravond, want het won met 3-0 het inhaalduel tegen Van Reenen. Twee weken geleden werd dit duel stilgelegd na een blessure bij Van Reenen.

Voor Van Reenen was het juist geen goede avond. De zwart-gelen waren de competitie nog gestart met twee zeges, maar moesten gisteravond ook tegen Van Doorn Tuinen een nederlaag incasseren. De eerste set werd nog wel gewonnen, maar daarna was Van Doorn Tuinen op stoom geraakt. De 2-1 overwinning levert het ongeslagen Van Doorn Tuinen de tweede plaats op.

Verder mocht Mixed Energy voor het eerst dit seizoen een zege vieren. De ploeg van Melis de Vries, voorzitter van de bedrijfsvolleybalcompetitie, was in alle sets een maatje te groot voor VE Architect. Volgende week is Het Fietsenhuis de tegenstander. Deze ploeg was officieel vrij, maar speelde een oefenwedstrijd die de dames van Nummer 12/Do-it wonnen.

Bron: Barneveldse Krant, 3 maart 2016