Monsterzege Centrum Evers

[BARNEVELD] Slechts acht punten heeft CuriousIT/E-developer mogen maken tegen Centrum Evers. In de damesklasse V van de bedrijfsvolleybalcompetitie behaalde Centrum Evers in recordtempo een monsterzege die dit seizoen waarschijnlijk niet meer overtroffen gaat worden: 25-3, 25-3 en 25-2.

Dat Centrum Evers zou gaan winnen van CuriousIT/E-developer stond op voorhand al redelijk vast. Weliswaar is er bij de hekkensluiter aan volleybalplezier geen gebrek, maar dat heeft nog niet in een overwinning mogen resulteren dit seizoen. CuriousIT wacht zelfs nog op de eerste officiële setwinst bij het bedrijfsvolleybal.

Centrum Evers wilde niet alleen maar graag winnen van CuriousIT, het wilde ook aan het puntensaldo werken. De ploeg is namelijk in de race voor de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. Het puntensaldo werd direct opgekrikt in de eerste set: 25-3.

In de tweede set nam CuriousIT echter brutaal de leiding, tot Marianne Hazeleger aan service kwam en Centrum Evers van 2-3 naar 25-3 bracht. In de derde set deed de ploeg er nog een setje bovenop; met Joke Hooijer als servicekanon werd het zelfs 25-2.

HORIZON Voor CuriousIT gloort er licht aan de horizon. De ploeg kan een voorbeeld nemen aan VOKO/Fire Prevent. De Kootwijkerbroekers zagen hun volleybalplezier jarenlang zelden verzilverd worden in punten, maar daar is dit seizoen verandering in gekomen.

Na de overwinning op Centrum Evers moest ook Hooijer Makelaardij-1 zijn meerdere erkennen in VOKO. Dat gebeurde in een uiterst merkwaardig duel, gekenmerkt door lange rally’s.

De eerste twee sets duurden zelfs zo lang dat er nog maar enkele seconden te spelen waren aan het begin van de derde set. VOKO was uiteindelijk spekkoper door het eerste en enige punt van de derde set te scoren, aangezien hierna direct de zoemer volgde om aan te geven dat de speeltijd erop zat.

Bovenin de damesklasse V won Sport & Squashclub do-it met 3-0 de topper van Set Up-2. Koploper Wijnwinkel Barneveld maakte geen fout tegen Hooijer Makelaardij-2 en blijft met deze zesde zege op rij de best presterende ploeg van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie.

TOPPER In de damesklasse D werd vooral met interesse gekeken naar de topper tussen De Meerwaarde-2 en VOKO/Van der Hoef. In een uiterst spannende wedstrijd gaven de twee teams elkaar amper iets toe.

Na twee sets waren de teams precies in evenwicht: 25-22 en 22-25. Terwijl de spanning verder steeg, tikten de secondes weg en mocht koploper De Meerwaarde-2 zich uiteindelijk met 8-7 de winnaar van de derde set en de wedstrijd noemen.

VOKO verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook de tweede plaats. Autoschade Van der Werf had de eerste twee sets weinig problemen met Lounge3, maar moest het bonuspunt wel aan de tegenstander laten.

Martine Buitenhuis Fotografie haakt ook aan bij de topteams en werkte aan het puntensaldo tegen Truck Verhuur Woudenberg met 25-9, 25-9 en 25-11.

KAARTEN Bij de ereklasse en de eerste klasse zijn de belangrijkste kaarten geschud. In beide poules is bekend wie zich na de laatste reguliere speelronde in een kampioenspoule om de prijzen mag spelen en in een degradatiepoule voor handhaving zal gaan.

Op het hoogste niveau verzekerde Bakker Automotive zichzelf en de drie andere topteams definitief van een plaats in het linkerrijtje door de enige overgebleven kaper op de kust – Experda – met 3-0 te verslaan.

Bakker klom door de overwinning van de vierde naar de tweede plaats, omdat NADU Installatie Techniek verrassend met 1-2 verloor van Trendsetters en De Meerwaarde-2 in de topper tegen VOKO/Janse Berkhof Tuinen onderuitging (0-3).

In het rechterrijtje behaalde Johannes Fontanus College zijn eerste overwinning van het seizoen. De kampioen van Barneveld van 2015 won met 2-1 van Arjan Fieret Loodgietersbedrijf.

TOP VIER Een klasse lager hield Autobedrijf H. Kroon met een 3-0 zege Roordink uit de top vier. Kroon deelt de koppositie met Set Up-1 en VOKO/Van de Pol die overwinningen behaalden tegen Schaeffler Nederland bv (3-0) en R. van de Beek Schilders (2-1).

Verder won Leertouwer voor het eerst dit seizoen, met 2-1 van Broekhuizen/KABO.

In de tweede klasse hadden Tomassen Toegangstechniek en Van Doorn Tuinen weinig problemen met de laagst klasseerde teams: Het Fietsenhuis en Tichelaar/Dik Pol. Dankzij 3-0 zeges zijn zij zeker van de finalepoule.

Van Manen Badkamers vergat zich hier ook al van te verzekeren; het verloor met 1-2 van AMV Drukkerij. Van Manen heeft volgende week aan één set genoeg. AMV heeft een top vier-plek in eigen hand, aangezien het Mixed Energy passeerde dat met 2-1 van Staerk Accountants verloor.