Mixed Energy wint met jarige voorzitter

Wie woensdagavond De Meerwaarde bezocht, zal ongetwijfeld een versierde tandem met ‘60’ erop gezien hebben in de hal. Daarop was Melis de Vries, voorzitter van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie, naar de sporthal gekomen om op zijn zestigste verjaardag met Mixed Energy een wedstrijd te spelen. Resultaat: een 2-1 zege op Café De Zwaan.

In de tweede klasse troffen Mixed Energy en Café De Zwaan elkaar. Eerstgenoemde heeft in Melis niet alleen de voorzitter van de competitie, maar ook een ervaren aanvoerder die woensdag zijn zestigste verjaardag vierde. Dat was voor hem geen reden om verstek te laten gaan, waarop vrienden, buren en familie besloten zijn team in De Meerwaarde aan te komen moedigen. 

De eerste set ging nog naar Café De Zwaan met 17-25. De jonge kroegtijgers moesten de meer ervaren spelers van Mixed Energy daarna laten gaan. Onder luide aanmoedigingen zegevierde Mixed Energy alweer voor de derde keer dit seizoen. 

Mixed Energy hoeft alleen Broekhuizen/KABO voor zich te laten in de tweede klasse. Deze ploeg won eveneens voor de derde keer, maar deed dat keer met 3-0 tegen Schaeffler Nederland bv. Verder boekte Staerk Accountants zijn eerste overwinning van het seizoen, door nieuwkomer Dames Bv opzij te zetten.

Perfecte reeks
Verder zetten vier teams hun perfecte reeks voort. Set Up-1 won ook van V.V.M. met drie tegen nul, al scheelde het weinig of de Scherpenzelers moesten een set laten liggen. V.V.M. – dat verrassend sterk aan het seizoen is begonnen met twee zeges – gaf niet op na twee verloren sets tegen de koploper, maar bleef uiteindelijk met 25-24 in de derde set toch met lege handen achter.

In dezelfde klasse ging R. van de Beek Schilders onderuit na twee maximale zeges. PJGU Schimmel boekte een knappe 2-1 zege na een spannend duel tegen de sterke schildersploeg. Verder zegevierden Hollander Techniek en Leertouwer voor het eerst dit seizoen; met 2-1 overwinningen op Van Manen Badkamers respectievelijk Van Doorn Tuinen.

Bakker Automotive en NADU Installatie Techniek zijn ook twee teams die na drie speelrondes de maximale score hebben. Koploper Bakker had geen moeite met VOKO/Van de Pol en heeft de onderste drie teams relatief eenvoudig verslagen. NADU Installatie Techniek boekte daarentegen een zege van meer statuur, door het eerste team uit Kootwijkerbroek te verslaan. VOKO/Janse Berkhof Tuinen had niets in te brengen tegen de regerend kampioen van Barneveld.

Medifit behaalde de eerste punten in de ereklasse door Arjan Fieret Loodgietersbedrijf knap opzij te zetten. Laatstgenoemde moest zijn vierde plaats afstaan aan AFH-Film dat met 2-1 van het Johannes Fontanus College won. 

Negen uit drie
Bij de damesteams is Wijnwinkel Barneveld de enige ploeg dat negen uit drie heeft behaald. De koploper van de damesklasse D behield deze status na een overtuigende winstpartij tegen De Meerwaarde. In de eerste twee sets bood het docententeam nog weerstand, maar in de laatste set was het verzet gebroken.

Naast de De Meerwaarde ging ook de andere ploeg uit de ‘top twee’ zonder punten ten onder. VOKO/Van der Hoef was aan Martine Buitenhuis Fotografie gewaagd, maar trok drie sets aan het kortste eind. Verder boekte Halfords Apeldoorn de eerste zege van het seizoen; 2-1 tegen Autoschade Van der Werf.

Wie in de damesklasse V ging zitten voor de topper tussen Set Up-2 en Truck Verhuur Woudenberg, kon weer snel opstaan en een staande ovatie geven aan laatstgenoemde ploeg. Truck Verhuur Woudenberg gaf een masterclass aan de Scherpenzeelse koploper en nam dankzij 25-10, 25-17 en 25-8 de koppositie over. 

In het kielzog van het truckersteam pakte Centrum Evers drie punten tegen VOKO/Fire Prevent, waardoor het slechts op puntensaldo de koppositie aan Truck Verhuur moet laten. Daarnaast was het feest voor de teams van Hooijer Makelaardij, want zowel het eerste als twee damesteam zegevierden met 3-0 tegen Blankespoor Hoveniers respectievelijk Sport & Squashclub do-it.