Martine Buitenhuis Fotografie slaat dubbelslag

[BARNEVELD] Martine Buitenhuis Fotografie en Autoschade Van der Werf zijn als enige twee teams nog steeds zonder puntverlies bij de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. Deze twee topteams uit de damesklasse V wonnen ook hun vierde wedstrijd in aanloop naar het onderlinge treffen van volgende week.

Voor Martine Buitenhuis Fotografie stonden gisteravond twee duels op het programma. De nummer twee uit de damesklasse V speelde tegen hekkensluiter CuriousIT/E-developer en haalde de gestaakte wedstrijd tegen Hooijer Makelaardij in.

Het werd een succesvolle avond voor de nieuwkomer uit Scherpenzeel. Martine Buitenhuis Fotografie boekte de grootste overwinning van deze 46ste jaargang van de bedrijfsvolleybalcompetitie. CuriousIT-E-developer werd in drie sets slechts zestien punten gegund (25-5, 25-25 en 25-6).

Martine Buitenhuis Fotografie kon zodoende krachten sparen voor de wedstrijd tegen Hooijer Makelaardij, waarin het meer tegenstand ondervond maar nog steeds makkelijk won. Dankzij deze twee zeges klom de ploeg naar de koppositie.

Dat gaat ten koste van Autoschade Van der Werf. Deze formatie won weliswaar ook voor de vierde keer op rij met 3-0 (van VOKO/Fire Prevent), maar kan qua puntensaldo niet op tegen de nieuwe koploper.

Volgende week komt voor één van beide ploegen een einde aan de ongeslagen status. Dan spelen deze twee teams de topper van de damesklasse V. Set Up-2 hoopt van een puntendeling te profiteren en aan te haken, nadat het gisteravond ook met 3-0 van Hooijer Makelaardij won.

Een klasse hoger zijn eveneens twee teams tot nu te sterk voor de rest van de competitie. De Meerwaarde-2 hoefde ook geen set af te staan tegen nummer drie Lounge3. De oranje brigade behoudt de koppositie met één punt voorsprong op VOKO/Van der Hoef, dat ook een makkelijke avond kende. Truck Verhuur Woudenberg kon niet voor een verrassing zorgen.

De twee onderste teams van de damesklasse D hadden gisteravond allebei reden tot juichen. Wijnwinkel Barneveld behaalde de eerste overwinning van het seizoen; Centrum Evers-2 veroverde zijn eerste punt. Wijnwinkel Barneveld staat na de 2-1 zege twee punten voor op de rode lantaarndrager.

[SPANNING] Waar de strijd om de koppositie bij de damesklassen voorlopig tussen slechts twee teams lijkt te gaan, is dat in de ereklasse zeker niet het geval. Het is de spannendste klasse van de bedrijfsvolleybalcompetitie en de enige klasse waar geen enkele ploeg ongeslagen is. Die status raakte VOKO/Bosch Beton gisteravond kwijt na een 1-2 nederlaag tegen een sterk De Meerwaarde-1.

VOKO is nog wel de koploper, maar zag Bakker Automotive qua punten op gelijke hoogte komen. Laatstgenoemde had het in de tweede set even moeilijk met hekkensluiter R. Van de Beek Schilders, maar behaalde gewoon een maximale zege.

Achter deze twee teams volgen Experda en Arjan Fieret Loodgietersbedrijf op slechts twee punten. Experda won met 2-1 van Johannes Fontanus College; Arjan Fieret Loodgietersbedrijf was met vijf spelers te sterk voor Trendsetters. De Meerwaarde-1 hijgt echter in de nek van Experda en Fieret; het heeft slechts één punt achterstand op het linkerrijtje en een plek in de kampioenspoule.

Een klasse lager lijkt de strijd om de koppositie ook spannend te zijn, aangezien NADU Installatie Techniek slechts één punt voorsprong heeft op Autobedrijf H. Kroon bv en BaanMeesters. NADU is echter de enige ploeg die nog zonder nederlaag is. Het had gisteravond weinig problemen met Set Up-1.

Dat geldt ook voor Autobedrij H. Kroon dat met 3-0 van Jansen Poultry won. BaanMeesters pakte eveneens drie punten, al moest het in de tweede set van ver komen tegen Redblok. De nummer laatst van de eerste klasse verzuimde echter zijn derde competitiepunt te pakken; het gaf in de tweede set een 12-19 voorsprong uit handen en verloor met 25-20.

VOKO/Van de Pol en VCM Medical v.o.f. speelden tegen elkaar om een plek in het linkerrijtje. Eerstgenoemde won en staat zodoende virtueel in de kampioenspoule.

In de tweede klasse is de titelstrijd het minst spannend. Roordink was veel sterk voor Dynastart Elektro en vergrootte zijn voorsprong op Broekhuizen/KABO tot drie punten. Laatstgenoemde won met ‘slechts’ 2-1 van Schaeffler Nederland bv. Leertouwer behaalde in deze klasse een 3-0 overwinning op René Brand Hoveniers.

Van Doorn Tuinen is na een klinkende 3-0 overwinning op Staerk Accountants als eerste ploeg zeker van de kampioenspoule van de derde klasse. Mixed Energy is ook hard op weg zich hiervoor te plaatsen na een maximale triomf op Centrum Evers-1.

Tomassen Toegangstechniek en Het Fietsenhuis sloten deze speelronde van de bedrijfsvolleybalcompetitie af. Hoewel Tomassen won, kan Het Fietsenhuis terugkijken op een goede wedstrijd. Het speelde zijn beste spel van het seizoen en was voor het eerst in vijf duels niet voor het ingaan van de laatste vijf minuten klaar. Het eerste punt laat nog op zich wachten voor Het Fietsenhuis.