Koplopers blijven ongeslagen bij bedrijfsvolleybal

De Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie kent na zeven speelrondes nog steeds vier teams zonder nederlaag. In alle klassen verstevigden de koplopers woensdagavond hun hoogste notering. Het2Wielerhuis spant de kroon met slechts één verloren set tot nu toe.

Het2Wielerhuis is dit seizoen een nieuwkomer bij het bedrijfsvolleybaltoernooi, maar maakt direct de dienst uit op de woensdagavond bij de Damesklasse D. Het team met louter volleybalervaring (en veel SSS-speelsters) mocht tegen VOKO/Isokern opnieuw drie punten bijschrijven. De uitdagers aan Kootwijkerbroek staan slechts vijfde, terwijl zij voor de coronapandemie jaar-in-jaar-uit streden om het kampioenschap.

In de strijd om de tweede plaats deed De Meerwaarde goede zaken door Wijnwinkel Barneveld te verslaan. Halfords Apeldoorn staat één punt achter het docententeam, omdat het één set liet liggen tegen Truck Verhuur Woudenberg.

Bij de Damesklasse V is Centrum Evers nog steeds ongeslagen. Weliswaar verloor de koploper verrassend een set van hekkensluiter Dames Bv, maar het liep verder geen averij op. De voorsprong op beide teams van Hooijer Makelaardij is nog steeds royaal met vier respectievelijk zes punten verschil. Beide makelaarsploegen wonnen wel gisteravond. Het eerste team versloeg VOKO/Fire Prevent. Het tweede team won met 3-0 van Blankespoor.

Met VOKO/Janse & Berkhof Tuinen staat er een bekende naam bovenaan in de Ereklasse. De Kootwijkerbroekers hebben de eerste seizoenshelft ongeslagen afgesloten, al moest het nog wel een set laten liggen tegen nummer drie Arjan Fieret Loodgietersbedrijf. Nieuwkomer Wollie bestratingen en tuinaanleg staat knap op de tweede plaats na zeven duels; het pakte gisteravond maar liefst zes punten.

In de strijd om de vierde plaats – en een plek in de kampioenspoule – had VOKO/Van de Pol de beste papieren, maar PJGU Schimmel pakte in een rechtstreeks duel deze top vier-kwalificatie af. Eerder op de avond won PJGU met 3-0 van R. van de Beek Schilders en met een 2-1 zege op VOKO/Van de Pol was de eindsprint voor de vierde plek succesvol afgerond.

VOKO/Van de Pol is voor de tweede seizoenshelft veroordeeld voor de strijd om plek vijf; samen met R. van de Beek Schilders en Medifit – die woensdagavond ook tegen elkaar speelden (1-2 voor Medifit) – en hekkensluiter Set Up H2.

In de eerste klasse gaat Van Doorn Tuinen met louter overwinningen aan kop. De groene volleyballers wonnen gisteravond tweemaal van Broekhuizen/KABO en hebben een klein gaatje geslagen met Van Manen Badkamers en Staerk Accountants. Laatstgenoemde kwam met 1-2 het sterkste uit de strijd tussen deze twee achtervolgers. In de onderste regionen won rode lantaarndrager Café de Zwaan met 2-1 van Leertouwer.