JFC leest ook Bout de les

Vorig seizoen mocht Johannes Fontanus College zich voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Barneveld noemen. Het versloeg toen VOKO/Bosch Beton in de finale. De Kootwijkerbroekers hadden eerder wel de titel van de reguliere competitie opgeëist.

Johannes Fontanus College gaat dit seizoen voor alle prijzen. ,,We gaan voor de dubbel. We willen nu ook kampioen van de competitie worden", vertelt aanvoerder Jan Staal.

Gisteravond zette het een grote stap richting de eerste titel door zijn derde zege op rij in de kampioenspoule te boeken. Het was met 3-0 te sterk voor Drukkerij Bout; de verrassing van het seizoen die vorige week nog van VOKO had gewonnen.

Laatstgenoemde ging opnieuw onderuit. De Visser Installatiebedrijf kreeg een gehavend VOKO – onder meer zonder de geblesseerde Gert Schouten – op de knieën. Alleen de laatste set was voor VOKO. De Visser blijft dankzij de 2-1 zege op de tweede plaats; het heeft drie punten achterstand op koploper JFC.

SHIRTS
Autobedrijf H. Kroon bv verspeelde in de ereklasse B een duur punt in de strijd tegen degradatie. Een speler die de wedstrijdshirts had, was te laat. Hierdoor verloor de rode lantaarndrager de eerste set met 25-0 van Arjan Fieret Loodgietersbedrijf en kreeg het een strafpunt.  Toen de shirts eenmaal aangetrokken waren, won Kroon twee sets op rij zodat het alsnog de laatste plaats kon overdragen aan Trendsetters. Dit team ging met 1-2 onderuit tegen Vonk Tweewielers. Het pakte in de extra tijd van de derde set nog wel een belangrijk punt.

R. van de Beek Schilders wist ook één set te winnen, maar deed dat wel tegen topfavoriet Experda. Het scheelde weinig of de roodhemden hadden voor een geweldige stunt gezorgd. Experda hield in de derde set echter nipt stand (21-19) en blijft dankzij de 2-1 zege ongeslagen. Daarnaast is het nog steeds de koploper van de eerste klasse A, al kon VCM Medical v.o.f. wel een punt inlopen na een eenvoudige 3-0 overwinning op VOKO/Van de Pol.

De Van Drietjes heeft de degradatiestrijd in de eerste klasse weer helemaal open gegooid door Redblok met 2-1 te verslaan. Hierdoor staat het nog meer één punt achter Redblok. Daarnaast heeft De Van Drietjes evenveel punten als Roordink dat verrassend een set wist af te pakken van Jansen Poultry die al bijna veilig is met een voorsprong van vier punten op Redblok.

In de tweede klasse B staan de teams die zich proberen te handhaven nog dichter bij elkaar. Leertouwer, De Slijpkruik en Schaeffler Nederland bv hebben vijf punten; De Voortse Ballers volgt op twee punten. Laatstgenoemde won op knappe wijze van Schaeffler. De eerste set ging ruim verloren, maar vervolgens raakte De Voortse Ballers op stoom.

De Slijpkruik en Leertouwer waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar mede dankzij Jasper Werkman en Lisanne Hoekstra pakte De Slijpkruik met 24-18 de beslissende derde set en de winst.

Set Up 2 pakte weer eens de volle buit. In de eerste set ging het bijna mis tegen Dynastart, maar daarna drukten de Scherpenzeelse mannen door. Set Up 2 liep één punt uit op nummer twee Van Manen/E-difference. Een hecht collectief was twee sets lang de bovenliggende partij, maar had in de derde set geen antwoord op een ontketende Jacques de Graaf bij Broekhuizen/KABO. 

Bij de damesklasse D zag Lounge 3 opnieuw het verschil met de top twee oplopen. Het had zichzelf in de titelstrijd kunnen mengen, maar verloor de eerste twee sets van De Meerwaarde. Lounge 3 won nog wel de derde set, waardoor de achterstand op De Meerwaarde tot drie punten beperkt blijft. Het verschil met VOKO/Van der Hoef is vijf punten; de koploper denderde over Autoschade Van der Werf heen. 

VIERDE PLAATS
Daarnaast nam Wijnwinkel Barneveld de vierde plaats over van Centrum Evers. Een versterkt Wijnwinkel won drie sets op rij van Centrum Evers en staat nu één punt boven dit team.

Nummer 12/Do-it houdt verder het kampioenschap in de damesklasse V spannend. Het voert de druk op Truck Verhuur Woudenberg op door Evers Auto Import te verslaan. Dat gebeurde pas nadat de eerste set verrassend verloren was gegaan. Nummer 12/Do-it staat twee punten achter de koploper die vrij was. In dezelfde klasse won Hooijer Makelaardij van VOKO/Prevent.

In de derde klasse gaan de accountants aan de leiding en moet Van Doorn Tuinen even pas op de plaats maken. Staerk Accountants was met 3-0 te sterk voor de groenen in de topper. Staerk gaat samen met Alfa Accountants & Adviseurs aan de leiding. De geel-blauwen wonnen namelijk met 3-0 van Mixed Energy. Beide teams hebben evenveel punten en exact hetzelfde puntensaldo. Van Doorn Tuinen volgt op drie punten.

Ten slotte had VE Architect de eer om de avond juichend af te sluiten. De nieuwkomer bij het bedrijfsvolleybal boekte zijn eerste overwinning ooit in Sportcentrum De Meerwaarde. De zwartwitten hadden drie weken geleden het eerste punt behaald tegen Het Fietsenhuis, maar behaalden gisteravond een groter succes. De eerste set ging nog wel verloren, maar met tweemaal 19-25 haalde VE Architect de buit binnen tegen Het Fietsenhuis.

Bron: Barneveldse Krant, 14 april 2016.