Grootste zege en blessureleed

Knieblessure legt duel half uur stil

BARNEVELD Van een zware knieblessure bij Autobedrijf H. Kroon bv tot een verrassende monsteroverwinning van VOKO/Fire Prevent. Het waren twee uitersten bij de Barneveldse Krant-bedrijfsvolleybalcompetitie, terwijl de laatste tickets voor de kampioenspoules werden vergeven.

Na zeven speelrondes wordt bij de ereklasse, eerste en derde klasse de balans opgemaakt. Volgende week beginnen de bovenste vier teams in een kampioenspoule weer op nul; de onderste vier teams uit de ereklasse en eerste klasse strijden tegen degradatie en de onderste drie uit de derde klasse spelen om het plezier en de eer.

In deze drie poules waren de meeste plaatsen al vergeven. Op het hoogste niveau hadden VOKO/Bosch Beton, Bakker Automotive en De Meerwaarde 1 zich al van een plek verzekerd. Deze drie teams toonden ook in de zevende speelronde aan dat zij de top drie vormen. VOKO en De Meerwaarde wonnen met overtuiging van Trendsetters respectievelijk R. van de Beek Schilders. Bakker had iets meer moeite met Johannes Fontanus College, maar won desondanks met 2-1.

Experda en Arjan Fieret Loodgietersbedrijf streden in een onderling duel om de vierde plaats. Experda bleek enkele maatjes te groot te zijn en overklaste Fieret met 3-0.

In de eerste klasse hadden het ongeslagen NADU Installatie Techniek, BaanMeesters en Autobedrijf H. Kroon al drie plaatsen opgeëist. NADU en Kroon speelden om de eer tegen elkaar, maar een zware knieblessure van Kroon-speler Bert van Veen wierp een schaduw over de wedstrijd.

HERSTELD Van Veen was weer hersteld van een enkelblessure die hij tijdens de eerste speelronde had opgelopen; maar raakte in de tweede set tegen NADU geblesseerd aan zijn knie. Nadat de wedstrijd een half uur had stilgelegen en Van Veen naar het ziekenhuis werd gebracht, werd het duel uitgespeeld en eindigde het in een 3-0 zege voor NADU.

Voor de stand maakte het duel weinig uit. Dat was niet het geval bij Set Up 2 tegen VOKO/Van de Pol. Laatstgenoemde verloor verrassend van de Scherpenzelers, die tot gisteravond nog niet gewonnen hadden. VOKO liet zich echter verrassen en is op één punt van VCM Medical v.o.f. geëindigd. Dat deze ploeg met 3-0 verloor van BaanMeesters is voor de statistieken, want VCM Medical gaat als nummer vier naar de kampioenspoule.

Mixed Energy is in de derde klasse de ploeg die het kwartet van de kampioenspoule completeert. Het voldeed aan de opdracht om minimaal één set te pakken tegen Tomassen Toegangstechniek (1-2). Uiteindelijk verzaakte Van Doorn Tuinen zijn sportieve plicht niet tegen AMV Drukkerij (3-0 winst), waardoor Mixed Energy bij de bovenste vier eindigt. Van Doorn Tuinen leidt het viertal, voor Staerk Accountants dat Centrum Evers 1 opzij zette.

De tweede klasse kent slechts zes teams. Deze ploegen spelen drie keer tegen elkaar. Sommige duels worden vooruitgespeeld, waardoor niet alle uitslagen al in de stand verwerkt zijn. Desondanks kan zonder twijfel gesteld worden dat Roordink de beste ploeg is. Met een sublieme Huub Burgering maakte Roordink de favorietenstatus ook waar tegen Leertouwer.

Dankzij de 3-0 winst blijft Roordink de ongeslagen koploper, voor Broekhuizen/KABO dat een maximale overwinning behaalde op Dynastart Elektro. Schaeffler Nederland bv had in de tweede klasse extra reden tot proosten; het boekte de eerste zege van het seizoen. René Brand Hoveniers werd met 3-0 verslagen.

 

KOOTWIJKERBROEK In de damesklassen boekten de twee teams van VOKO wisselende resultaten. Normaal gesproken neemt VOKO/Van der Hoef de punten mee naar Kootwijkerbroek, maar gisteravond nam VOKO/Fire Prevent die taak op zich. Laatstgenoemde staat op de voorlaatste plaats in de damesklasse V en speelde tegen hekkensluiter CuriousIT/E-developer; beiden waren nog zonder overwinning, VOKO had slechts één set bemachtigd.

De Kootwijkerbroekse dames speelden CuriousIT echter in een recordtempo van het veld. Het werd maar liefst 25-2, 25-3 en 25-9 in Sportcentrum De Meerwaarde.

De damesklasse D kende meer verrassende uitslagen. Martine Buitenhuis Fotografie leed het eerste puntverlies van het seizoen; het won nog wel met 2-1 van Nummer 12/Do-it. Nummer twee Autoschade Van der Werf liep niet in op de koploper, want het won met dezelfde cijfers van Set Up 2.

De grootste verrassing was de nederlaag van VOKO/Van der Hoef. Dat ging onderuit tegen Lounge 3. VOKO won nog de eerste set, maar Lounge 3 was daarna de bovenliggende partij en staat nog maar één punt achter nummer twee VOKO.

Koploper De Meerwaarde 2 profiteerde optimaal van de puntendeling en staat na een 3-0 zege op Centrum Evers 2 zes punten voor op VOKO. Dit waren er bijna ‘slechts’ vijf geweest, aangezien hekkensluiter Centrum Evers goed weerstand bood tegen De Meerwaarde. Het zag de koploper echter in de slotminuut van de derde set langszij komen.

Centrum Evers verloor eerder op de avond ondanks goed spel ook van Wijnwinkel Barneveld. Dit team had zich versterkt met Sandra Otse en won prompt twee keer met 3-0; ook Truck Verhuur Woudenberg werd verslagen.