Het Fietsenhuis gaat aan kop

[BARNEVELD] De jongste speler is slechts 68 jaar en de oudste volleyballer wordt deze maand 80 jaar. Dat maakt van Het Fietsenhuis het oudste team van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. Deze ‘oude mannen’ – zoals coach Mart Jansen zegt – mogen zich minimaal een week koploper van de tweede klasse B noemen.

De volleyballers van Het Fietsenhuis spelen al jarenlang met veel fanatisme, maar vooral met veel plezier. ,,Het is alleen zo dat de leeftijd toch zijn tol eist en sommige dingen ons niet meer zo goed af gaan”, aldus coach Jansen. ,,Iedereen heeft zo zijn eigen HPDP-tjes, oftewel: zijn eigen ‘hier een pijntje, daar een pijntje’. Maar van opgeven is nog steeds geen sprake.”

Het Fietsenhuis weet niet of nauwelijks te winnen. Zelfs setwinst behoort zelden tot de mogelijkheden. ,,Als dat dan gebeurt, is een ieder toch weer in een euforische overwinningsstemming en wordt het vertrouwen in het clubje weer opgekrikt”, vertelt Jansen over zijn fanatieke pupillen.

Het gevoel van ‘we kunnen het nog’ werd gisteravond eens te meer duidelijk in de wedstrijd tegen Tichelaar/Dik Pol. Het Fietsenhuis won met 3-0 van de debutant.

Aangezien alle competities – op de damesklasse D na – sinds gisteravond in een A- en B-poule verder zijn gegaan en alle teams op nul begonnen, heeft Het Fietsenhuis zelfs de koppositie veroverd. Staerk Accountants had nog nog een stokje voor deze unieke prestatie kunnen steken, maar won met ‘slechts’ 2-1 van Mixed Energy.

In de kampioenspoule van de tweede klasse is Van Manen Badkamers de koploper na een 3-0 zege op AMV Drukkerij. Het profiteerde van de puntendeling bij favoriet Tomassen Toegangstechniek en uitdager Van Doorn Tuinen: 2-1.

[START] De start van de twee VOKO-herenteams in de kampioenspoule is uitstekend te noemen. Zowel in de ereklasse als eerste klasse staan de volleyballers uit Kootwijkerbroek bovenaan.
VOKO/Janse Berkhof Tuinen kende weinig problemen met Bakker Automotive en won het duel tussen de nummers één en twee van de reguliere competitie met 3-0. NADU Installatie Techniek zegevierde met 2-1 over De Meerwaarde 1 en staat op de tweede plaats in de spannende ereklasse A.

Een niveau lager doen de vier teams eveneens weinig voor elkaar onder. Na zeven speelrondes was het verschil tussen de nummer één en vier slechts twee punten. Autobedrijf H. Kroon bv begon als koploper aan de kampioenspoule, maar kreeg daarin direct een tik te verwerken van VOKO/Van de Pol. Nadat de eerste set met 24-25 voor de Kootwijkerbroekers was, denderden zij door naar een maximale overwinning.

Bij R. Van de Beek Schilders tegen Set Up 1 was het een stuk spannender. Na twee sets waren de teams nog in evenwicht. Uiteindelijk trok de Scherpenzeelse formatie met 14-18 aan het langste eind in de derde set.

[HANDHAVING] In de B-poules van beide klassen strijden de teams voor handhaving. Ereklasseteams Experda en Trendsetters zijn met winstpartijen begonnen aan deze doelstelling. Beide teams wonnen met 2-1 van Arjan Fieret Loodgietersbedrijf respectievelijk Johannes Fontanus College.

Roordink kwam net tekort voor de kampioenspoule en is voor de andere drie teams in de eerste klasse B waarschijnlijk een maatje te groot. Het was niet verrassend dat Broekhuizen/KABO met 3-0 opzij werd gezet, al geven de setstanden aan dat laatstgenoemde ploeg minimaal een set had verdiend.

Schaeffler Nederland bv pakte direct twee belangrijke punten door Leertouwer te verslaan. De technisch dienstverlener won nog wel de eerste set, maar moest de overwinning aan de tegenstander laten.

Met het treffen tussen Wijnwinkel Barneveld en Sport & Squashclub do-it stond voor de tweede week op rij deze topper in de damesklasse V op het programma. Wijnwinkel maakte vorige week een einde aan de ongeslagen status van Do-it, gisteravond waren de rollen omgedraaid. De sportclub won met 1-2 (en met 17-18 in de derde set) de spannende strijd.

Centrum Evers won een eveneens sportief en fanatiek duel; Set Up 2 werd met 2-1 verslagen.

In de onderste klasse won het tweede team van Hooijer Makelaardij met 2-1 van het eerste team. VOKO/Fire Prevent triomfeerde voor de vierde keer op rij met een maximale zege op CuriousIT/E-developer.

[KNOTSGEK] De damesklasse D is de enige klasse waar de zes teams hun punten hebben behouden. Het is stuivertje wisselen om de koppositie. VOKO/Van der Hoef moest de eerste plaats weer afstaan aan De Meerwaarde 2. De Kootwijkerbroekers verloren met 2-1 van Martine Buitenhuis Fotografie, terwijl de docentenploeg met 3-0 won van Autoschade Van der Werf.

Lounge3 was de grote winnaar van de avond door zowel Truck Verhuur Woudenberg (3-0) als verrassend genoeg ook De Meerwaarde-2 (2-1) te verslaan.