Erik van der Linden: ‘Per ongeluk bij de eerste vier beland’

Teamfoto Trendsetters: Erik van der Linden is de eerste van links, staand (© Marinda van den Brink)

Naam: Erik van der Linden
Leeftijd: 47 jaar
Team: Trendsetters
Niveau: Ereklasse

Hoelang doe je al mee aan het Barneveldse Krant bedrijfsvolleybal?
,,Ik denk dat ik ongeveer 27 jaar geleden voor het eerst mee deed. Van dit team ben ik degene die vanaf het begin erbij was toen we met een nieuw team gingen meedoen. Toen waren er zelfs nog wachtlijsten. We moesten helemaal onderaan beginnen, in de vijfde klasse."

Hier staan jullie dan: 27 jaar later, in de Ereklasse.
,,We bleken al snel te goed te zijn voor de vijfde klasse. We hebben wel eens gehad dat de tegenstander een speler te weinig had. Toen heeft een speler van ons bij hen meegedaan. Daar hebben we uiteindelijk drie strafpunten voor gekregen van Eddy; maar we konden er om lachen. Daarna gingen we om de zoveel tijd wel een klasse omhoog en uiteindelijk haalden we de Ereklasse."

Wat heb je nog meer meegemaakt met het bedrijfsvolleybal?
,,Van alles. Een teamgenoot is verpleger, maar die heeft wel eens bij iemand zijn pink moeten zetten, die uit de kom was geraakt. Maar hij heeft ook wel eens iemand gereanimeerd bij het bedrijfsvolleybal."

Wat voor team hebben jullie nu?
,,We hebben veel wisselingen gehad qua spelers en teamnamen, zoals DAGU en Electrolux.  Het team dat we nu hebben, is vooral onstaan uit een fusie met De Branders. Vroeger waren we de grootste concurrenten, maar nu spelen we samen in één team."

Met de Trendsetters hebben jullie niet alleen de Ereklasse, maar dit jaar ook de kampioenspoule weten te bereiken.
,,We grapten al tegen elkaar: we zijn per ongeluk bij de eerste vier beland. Maar dan degraderen we in ieder geval niet."

Waarom kom jij al 27 jaar elke woensdagavond naar de hal?
,,Het is een geschikt toernooi. Ik kan lekker op mijn fietsje naar de sporthal, speel een potje volleybal en drink daarna met de anderen een paar biertjes in de kantine. Vroeger deden we altijd het licht uit, maar wij worden inmiddels ook een dagje ouder…"

Trendsetters speelt vanavond (woensdag 6 mei) om 22.00 uur tegen Johannes Fontanus College