Eerste zege Centrum Evers

[BARNEVELD] De volleybalsters van Centrum Evers 2 hebben koningsavond goed ingeluid met de eerste overwinning van het Barneveldse Krant-bedrijfsvolleybalseizoen. Wijnwinkel Barneveld werd verrassend knap met 2-1 verslagen. Desondanks blijft handhaving ver weg.

In de negen voorgaande duels slaagde Centrum Evers 2 erin slechts twee punten te pakken; dat puntentotaal werd woensdagavond verdubbeld. Dat gebeurde verrassend genoeg tegen Wijnwinkel Barneveld dat de laatste weken op dreef was en vorige week zelfs van VOKO/Van der Hoef wist te winnen.

Centrum Evers 2 moest het stellen zonder coach Yvonne Sennema, die nog wel de opstelling vanuit Spanje had doorgegeven. De ploeg trok vervolgens de spannende eerste set met minimaal verschil naar zich toe, waarna het zich in de tweede set van de eerste seizoenszege verzekerde. Wijnwinkel Barneveld hield nog wel een punt aan de wedstrijd over, waardoor het naar de vierde plaats steeg.

Dat ging ten koste van Truck Verhuur Woudenberg; deze ploeg ging met 0-3 onderuit tegen VOKO/Van der Hoef. De dames uit Kootwijkerbroek verkeerden de laatste weken niet in blakende vorm, maar toonden tegen het team uit Woudenberg weer eens hun klasse. De tegenstander mocht niet meer de zestien punten maken in een set. VOKO is dankzij de overwinning naar de tweede plaats geklommen, omdat Lounge3 niet in actie kwam tegen koploper De Meerwaarde.

In de damesklasse V stonden ook slechts twee duels op het programma. Het treffen tussen VOKO/Fire Prevent en CuriousIT/E-developer ging niet door, waardoor er niets in de stand bij de B-klasse verandert.

Bij de kampioenspoule vielen er zeges te noteren voor Martine Buitenhuis Fotografie en Set Up 2, die ook de bovenste twee posities van de poule innemen. Martine Buitenhuis Fotografie was veel te sterk voor Nummer 12/Do-it. Dat gold in eerste instantie ook voor Set Up 2 tegen Autoschade Van der Werf; hoewel laatstgenoemde zich daarna goed wist te verweren, gingen ook de tweede en derde set naar de Scherpenzeelse formatie.

[SPANNING] De kampioenspoules bij de mannen- en mixklassen kennen duidelijke koplopers in de eerste, tweede en derde klasse, maar de spanning stijgt in de ereklasse. Bakker Automotive had de macht gegrepen, maar ziet zijn voorsprong op de concurrentie slinken na een 1-2 nederlaag tegen De Meerwaarde. Aangezien VOKO/Bosch Beton met 2-1 won van Experda, staan de vier teams binnen twee punten van elkaar. Bakker Automotive is nog steeds de koploper, de andere drie teams volgen op twee punten.

In de strijd tegen degradatie uit de ereklasse is Johannes Fontanus College zo goed als veilig na een 3-0 overwinning. Trendsetters was het slachtoffer en kreeg de rode lantaarn overgedragen van R. van de Beek Schilders die tegen Arjan Fieret Loodgietersbedrijf hun tweede overwinning behaalden.

NADU Installatie Techniek is woensdagavond weer een stapje dichter bij de ereklasse gekomen. Het behaalde voor de derde keer op rij de maximale zege in de kampioenspoule en heeft zodoende vijf punten voorsprong op BaanMeesters en Autobedrijf H. Kroon bv. De twee concurrenten deelden de punten in een spannende wedstrijd die met 1-2 naar Kroon ging.

Voor Redblok wordt handhaving in de eerste klasse een lastig verhaal na de negende nederlaag op rij. Weliswaar behaalde het tegen VOKO/Van de Pol zijn eerste punt sinds de splitsing van de poules, maar één punt uit drie duels lijkt te weinig om bestaansrecht in de eerste klasse te hebben. Concurrent Jansen Poultry pakte ook een punt tegen Set Up 1, waardoor het verschil tussen de twee onderste teams drie punten blijft.

De koploper met de grootste voorsprong bij het bedrijfsvolleybal is Roordink. Het vergrootte woensdagavond het gat met nummer twee Broekhuizen/KABO naar elf punten. Roordink had zelf geen kind aan Dynastart Elektro en zag Broekhuizen/KABO met ‘slechts’ 2-1 winnen van Schaeffler Nederland bv. Inmiddels is tweederde van de wedstrijd gespeeld in de tweede klasse, waardoor het een kwestie van tijd is voordat Roordink de titel definitief opeist.

[GOEDE ZAKEN] Onderin de tweede klasse deed René Brand Hoveniers goede zaken door Leertouwer met 2-1 te verslaan. Hierdoor staat René Brand Hoveniers drie punten boven de degradatiestreep. Het won vervolgens ook nog eens met 3-0 van hekkensluiter Dynastart Elektro, waardoor het zo goed als zeker is van handhaving; deze uitslag wordt later in de stand verwerkt.

In de derde klasse strijden drie teams om de titel en promotie. Staerk Accountants heeft nog steeds de beste papieren na een zwaarbevochten zege op concurrent Tomassen Toegangstechniek. Het won de eerste set met 25-24, maar Tomassen kwam daarna hard langszij met 13-25.

Staerk voorkwam verdere averij, pakte de derde set en behoudt een voorsprong van drie punten op Tomassen en Van Doorn Tuinen. Laatstgenoemde deed wat het moest doen: winnen van Mixed Energy; dit gebeurde met ruime cijfers, waardoor het de tweede plaats heeft ingenomen. Van Doorn Tuinen moet volgende week van Staerk Accountants winnen als het nog kans wil maken op het kampioenschap.

Verder kon het Fietsenhuis zijn stunt van vorige week geen vervolg geven tegen Centrum Evers 1; alleen de eerste set was spannend.