Drie debutanten in 48ste seizoen bedrijfsvolleybal

[BARNEVELD] Vanavond start het 48ste seizoen van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. In vijf verschillende klassen gaan 38 teams met elkaar de strijd om de prijzen aan.

Tot en met woensdag 29 mei – met uitzondering van de voorjaarsvakantie – draait het weer iedere woensdagavond in Sportcentrum De Meerwaarde om het bedrijfsvolleybaltoernooi. Sinds 1971 is de competitie een begrip in Barneveld en omstreken. Slechts één keer ging het feest niet door; in 2009 voorkwam een asbestincident in De Veluwehal doorgang van het toernooi.

Inmiddels wordt het toernooi alweer zes jaar in de sporthal aan de Rietberglaan gehouden. Weliswaar is er in De Meerwaarde één veld minder beschikbaar dan in De Veluwehal, maar de competitie redt het in de volleybalhal van Barneveld waar ook SSS gehuisvest is.

De organisatie kan sinds vorig seizoen de wedstrijden zelfs over vijf velden verdelen, aangezien de derde klasse bij de mannen- en mixteams verdwenen is door een krimp in het aantal teams.

,,Het aantal teams is dit jaar gelijk gebleven”, vertelt hoofdorganisator Eddy Meijerink. ,,Dat is deels jammer, want een groei was fijn geweest. Deels is het gelukkig, omdat we de laatste jaren toch regelmatig met krimp te maken hebben gehad.”

[38 TEAMS] Zodoende treden er dit seizoen weer 38 teams aan in De Meerwaarde: acht mannen- en mixteams in de ere-, eerste en tweede klasse, zes teams in de damesklasse D en acht teams in de damesklasse V.

Van deze teams is het gros al jarenlang een deelnemer aan de bedrijfsvolleybalcompetitie. Dat geldt ook voor een aantal spelers van AFH-Film, die de afgelopen jaren actief waren bij De Meerwaarde-1 in de ereklasse. Zij hebben een nieuw team gevormd dat op de plek van het docententeam op het hoogste niveau instroomt.

Verder zijn Café de Zwaan en V.V.M. (Verreiker Verhuur Maassen) debutanten; zij starten vanavond tegen elkaar in de tweede klasse. Vertrokken zijn De Meerwaarde-1 (ereklasse), Roordink (eerste klasse) en CuriousIT-E/Developer (damesklasse V).

[ORGANISATIE] Het seizoen gaat richting het jubileum van vijftig seizoenen bedrijfsvolleybal; het grootste deel van die tijd staat Meijerink aan het hoofd van de organisatie sinds hij 1987 oprichter Dirk Dirkse opvolgde.

Voor Meijerink is de organisatie na meer dan dertig jaar gesneden koek, maar nog altijd geniet hij van de start van het seizoen. ,,Het blijft nog steeds leuk om te organiseren en het “hoort-er-eigenlijk-gewoon-bij”. Maar desalniettemin, we zoeken opvolging. De organisatie bestaat voornamelijk uit oude mannen en die hopen over een paar jaar te stoppen.”

Voorlopig blijven Meijerink en consorten nog het toernooi regelen: ,,We rekenen weer op een heel mooi seizoen waarbij iedereen, zowel spelers als supporters, van het volleybal gaat genieten.”