Barneveldse Krant: Titels VOKO en Van der Werf

In Sportcentrum De Meerwaarde stond de voorlaatste speelavond van het bedrijfsvolleybal op het programma. In de damesklassen werkten de teams hun laatste competitiewedstrijden af. De koplopers hadden de titels binnen handbereik en gingen niet in de fout. Nadat ook de uitslagen van de eerder gespeelde vijftiende speelronde in de stand waren verwerkt, bleken VOKO/Van der Hoef en Autoschade Van der Werf de kampioenen te zijn.

Genoeg spelers
VOKO/Van der Hoef had slechts één opdracht om zich van het kampioenschap te verzekeren: met genoeg spelers in het veld staan om geen strafpunten te krijgen. Dat was geen probleem voor de ploeg uit Kootwijkerbroek die vervolgens als een waardige kampioen met een 3-0 zege tegen Lounge3 de reguliere competitie afsloot.
 
De strijd om de tweede plaats was wel tot het laatst spannend. Deze plek geeft recht op deelname aan de ProComm Beker. Rabobank en De Meerwaarde-2 eindigden allebei op 31 punten na 3-0 overwinningen op Ester Design respectievelijk Truck Verhuur Woudenberg. Rabobank eindigt dankzij een beter puntensaldo op de tweede plaats en mag hierdoor woensdag een poging wagen de ProComm Beker te prolongeren. Truck Verhuur Woudenberg is definitief gedegradeerd uit de damesklasse D.
 
Vorig seizoen was Autoschade Van der Werf al dicht bij de titel, maar het greep in de laatste speelronde naast de titel. Het liep destijds ook nog eens promotie mis. Gisteravond nam het voor beide gevallen sportieve revanche. Weliswaar won naaste belager Centrum Evers-3 met 1-2 van Autoschade Van der Werf, maar de koploper had zich met het winnen van de eerste set al van het kampioenschap én promotie verzekerd.
 
Centrum Evers-3 mag als nummer twee van de damesklasse D volgende week een poging wagen om eveneens promotie af te dwingen. Het speelt dan tegen Ester Design en Lounge3 om een plaats op het hoogste niveau. Voor de andere teams uit de damesklassen zit het seizoen erop. Nummer 12/Do-it sloot het jaar af met een 2-1 zege op Evers Auto Import. Hooijer Makelaardij won met dezelfde cijfers van VOKO/Fire Prevent. Laatstgenoemde slaagde er niet in om tot een zege te komen dit seizoen, maar eindigde wel met setwinst.
 
Van de ereklasse tot en met de derde klasse waren vorige week al de kampioenschappen verdeeld. Gisteravond speelde het gros van de teams voor de eer, maar voor twaalf teams stond nog een promotie- of degradatiewedstrijd op het spel.
 
De spannendste nacompetitieduels vonden plaats om een plek in de ereklasse te bemachtigen. De Meerwaarde-1 wist met een Houdini-act degradatie te ontlopen. Roordink Bedrijfswagens had met 22-25 de eerste set gewonnen in het degradatieduel, maar zag het docententeam uiteindelijk met tweemaal 25-24 langszij komen.
De plaats van Roordink Bedrijfswagens wordt komend seizoen ingenomen door Fieret Loodgietersbedrijf. De ploeg van Arjan Fieret stond het hele jaar aan de leiding en haalde vorige week al het kampioenschap binnen. Drukkerij Bout was echter van plan om na één jaar afwezigheid weer terug te keren op het hoogste niveau. Na twee sets waren de ploegen nog in evenwicht, maar een demarrage in de derde set bezorgde Fieret uiteindelijk de winst en de felbegeerde promotie.
 
E-difference Van Manen slaagde er niet in degradatie uit de eerste klasse af te wenden. Centrum Evers-1 had zich na twee sets veilig gespeeld; het winnen van de derde set bracht daar geen verandering in voor E-difference Van Manen. V.C.M. Medical v.o.f. bewandelt de omgekeerde weg. Na het behalen van de titel in de tweede klasse werd gisteravond de promotie naar de eerste klasse veiliggesteld. Redblok werd met 2-1 verslagen.
 
De verrassendste uitslag in de nacompetitieduels was de 2-1 overwinning van Schaeffler Nederland bv op Hazeleger Account & Adviseur. Schaeffler boekte twee weken geleden pas zijn eerste overwinning van het seizoen, maar is op de roze wolk gebleven en ontliep gisteravond degradatie naar de derde klasse. Leertouwer promoveert naar de tweede klasse, nadat het Centrum Evers-2 zonder setverlies had verslagen.

Laatste avond 
Volgende week is de laatste avond van de bedrijfsvolleybalcompetitie. Bij de damesteams wordt er gestreden om de ProComm Beker en om promotie en degradatie. Voor de nummers één en twee van de eerste, tweede en derde klasse staat de prominente D. Dirksebokaal op het spel. Ten slotte gaat VOKO/Bosch Beton tegen Johannes Fontanus College proberen andermaal het Kampioenschap van Barneveld te bemachtigen. Gisteravond won een vijftal van het JFC de generale repetitie tegen de Kootwijkerbroekers met 2-1.

Bron: Barneveldse Krant, 21 mei 2015