Barneveldse Krant: Laatste finaleplaatsen verdeeld

De speelavond begon met een gepaste minuut stilte voor Gerrie Barten, die dinsdag op 56-jarige leeftijd overleed. Ze was de vrouw van Johan Barten, de eigenaar van het Fietsenhuis.

Daarna begon de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft. Van de ere- tot en met derde klasse gaan de bovenste vier en onderste vier vanaf volgende week in eigen competities aan de slag; iedereen begint dan op nul. De meeste plaatsen waren al verdeeld; gisteravond leverde geen verrassingen op voor de stand.

Ereklasse
VOKO/Bosch Beton en Johannes Fontanus College waren al zeker van de finalepoule. De Kootwijkerbroekers gaan na een 3-0 zege op Trendsetters als ongeslagen koploper naar de volgende fase, al waren de verschillen kleiner dan de uitslag doet vermoeden. Johannes Fontanus College eindigde op de tweede plaats en sloot de eerste helft af met een maximale overwinning in de strijd der scholen; De Meerwaarde liep door de nederlaag een plaats bij de bovenste vier mis. Daar slaagde Vonk Tweewielers voor het tweede jaar op rij verrassend genoeg wel in. In de eerste set tegen Autobedrijf H. Kroon bv wist Vonk Tweewielers een setpunt tegen weg te werken; daarna fietste het eenvoudig door naar de eindstreep. Het laatste ticket voor de a-klasse gaat ondanks een nederlaag naar de Trendsetters. Het profiteerde van de puntendeling bij De Visser Installatiebedrijf en Autobedrijf H. Kroon bv. Laatstgenoemde won de wedstrijd met 1-2.

1e klasse
In de eerste klasse vond een spannende en sportieve topper plaats tussen Fieret Loodgietersbedrijf en Torstai Set Up; beide waren al door naar de a-klasse. Na twee sets stonden de nummers één en twee op gelijke hoogte en ook in de derde set trokken de ploegen gelijk op. Uiteindelijk viel het laatste punt acht seconden voor het einde in het voordeel van Fieret Loodgietersbedrijf, die hierdoor zijn ongeslagen status behoudt. VOKO/Van de Pol en Drukkerij Bout hadden allebei slechts één set nodig om zich volgende week ook in de bovenste helft te mogen melden en slaagden daar glansrijk in. E-difference Van Manen en Centrum Evers-1 werden met 3-0 dan wel 2-1 aan de kant gezet. Dat R. van de Beek Onderhoudsbedrijf met 3-0 won van Jansen Poultry maakte niet meer uit voor de eindstand.

2e klasse
Een klasse lager was het kaf al van het koren gescheiden. De top vier was al zeker van een plaats in de finaleklasse. Dat was maar goed ook voor Bouwbedrijf Grotenhuis dat met ruime cijfers verloor van koploper VCM Medical v.o.f. en uiteindelijk als nummer vier slechts één punt voorsprong overhield op Dynastart. Laatstgenoemde won namelijk met 3-0 van Hazeleger Account & Adviseur, maar kwam dus net te kort voor de a-klasse. Verder zegevierden Set Up-3 en Redblok op Schaeffler Nederland bv en Broekhuizen/KABO.

3e klasse
In de derde klasse bleven de verrassingen ook uit in de laatste speelronde van de eerste helft. Van Doorn Tuinen en Leertouwer bevestigden hun bovenste posities met maximale zeges op Mixed Energy en Deurenmontage Kruijt. Nummer drie Centrum Evers-2 sloeg een aanval af van Alfa Accountants & Adviseurs; na een mooie eerste setwinst viel in de tweede en derde set het kwartje nipt de goede kant op voor Centrum Evers-2 dat naar de a-klasse gaat. Nieuwkomer Leger des Heils heeft de smaak te pakken bij het bedrijfsvolleybal en gaat na een 2-1 zege op het Fietsenhuis als nummer vier door.

De teams in de twee vrouwenpoules spelen drie keer tegen elkaar voordat ze op de slotavond om de ProComm Beker en eventueel promotie en degradatie strijden.

Damesklasse D
In de hoogste vrouwenklasse heeft Rabobank zijn koppositie na één week weer moeten afstaan aan VOKO/Van der Hoef. Rabobank verloor met 0-3 van De Meerwaarde-2 en moest ook het schoolteam op de ranglijst laten passeren. De Meerwaarde-2 gaat samen met VOKO/Van der Hoef aan de leiding, maar de Kootwijkerbroekse ploeg heeft een beter puntensaldo; mede dankzij een ruime 3-0 overwinning op Ester Design. Lounge3 heeft na twee nederlagen op rij weer de weg naar boven gevonden. De eerste set ging nog wel naar hekkensluiter Truck Verhuur Woudenberg, maar met 18-25 en 13-17 hadden de speelsters van Lounge3 weer eens reden tot juichen.

Damesklasse V
In de Damesklasse V werden er geen grappen uitgehaald op 1 april. Het linkerrijtje won van het rechterrijtje zonder een set te hoeven afstaan. Autoschade Van der Werf behield de koppositie na een 3-0 zege op Hooijer Makelaardij. Centrum Evers-3 en Nummer 12/Do-it blijven op gelijke hoogte in de achtervolgende positie na overwinningen op Evers Auto Import en VOKO/Fire Prevent.

Volgende week gaan de damesklassen verder met de achtste speelronde; de mannen- en mixteams beginnen op nul. Houd de Barneveldse Krant en de website www.volleybalbarneveld.nl in de gaten voor het programma.