Barneveldse Krant: Geen goede avond titelfavorieten

Van de ereklasse tot en met de derde klasse stond de eerste speelronde van de tweede fase op het programma. VOKO/Bosch Beton, VCM Medical v.o.f. en Van Doorn Tuinen hadden de eerste helft als koploper afgesloten, maar maakten geen goede beurt bij de start van de A-klassen. Fieret Loodgietersbedrijf pakte wel direct weer de koppositie en is zelfs de enige ploeg bij de bedrijfsvolleybalcompetitie die nog geen partij heeft verloren dit seizoen. ,,Dat is wel iets om trots op te zijn'', vertelde naamgever en speler Arjan Fieret.

EREKLASSE A
VOKO/Bosch Beton was tot gisteravond ook nog ongeslagen, maar Johannes Fontanus College overklaste de Kootwijkerbroekers. Alleen aan het einde van de eerste set wist VOKO/Bosch Beton nog iets terug te doen, maar de rest van de wedstrijd was Johannes Fontanus College heer en meester. De docenten hebben de koppositie gepakt in de ereklasse A; Vonk Tweewielers bezet de tweede plaats na een 2-1 overwinning op Trendsetters.

De Visser Installatiebedrijf (ereklasse B) kende weinig problemen met Autobedrijf H. Kroon bv en denderde in drie sets over zijn tegenstander heen. Roordink Bedrijfswagens en De Meerwaarde 1 waren een stuk meer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk sloot Roordink de wedstrijd winnend af.
Fieret Loodgietersbedrijf (eerste klasse A) slaagde erin ook de achtste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. VOKO/Van de Pol bood goed tegenstand, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen het sterke Fieret Loodgietersbedrijf. Drukkerij Bout nam de tweede plaats in door Torstai Set Up te verslaan.

Jansen Poultry (eerste klasse B) was hard op weg naar een overwinning op R. van de Beek Onderhoudsbedrijf. Het dacht de winst binnen te hebben in de spannende wedstrijd, maar de zoemer was een aantal minuten te vroeg afgegaan. In de resterende tijd kwam R. van de Beek Onderhoudsbedrijf langszij om met 20-18 de derde set en de wedstrijd te winnen. Centrum Evers 1 won met 2-1 van E-difference Van Manen.
Set Up 3 (tweede klasse A) zorgde voor een daverende verrassing in de tweede klasse A. De Scherpenzeelse ploeg gaf favoriet VCM Medical v.o.f. in de eerste set het nakijken. VCM Medical v.o.f. kwam na een spannende set op gelijke hoogte, maar Set Up 3 zorgde voor een stunt door met 23-20 de wedstrijd binnen te halen. Het deelt de koppositie met Bouwbedrijf Grotenhuis dat over de langste adem bleek te beschikken in het treffen met Redblok.

TWEEDE KLASSE B
Broekhuizen/KABO mocht voor de tweede keer dit seizoen feest vieren. Net als in de eerste competitiehelft was Schaeffler Nederland bv het slachtoffer. Hazeleger Account & Adviseur zorgde voor een verrassing door Dynastart met 2-1 te verslaan.

Van Doorn Tuinen (derde klasse A) had de eerste helft aan kop afgesloten met slechts één nederlaag. Daar was Leertouwer destijds verantwoordelijk voor en die ploeg herhaalde gisteravond dat kunststukje. Het was geen goede avond voor de jonge honden van Van Doorn Tuinen. Ze verloren namelijk ook van Leger des Heils in een wedstrijd die voor later dit seizoen gepland stond (en pas in week 13 in de stand wordt meegenomen). De eerste set werd nog met minimaal verschil gepakte, maar de twee daaropvolgende sets waren voor Leger des Heils. Voor deze ploeg bleek twee wedstrijden op één avond ook te veel van het goede te zijn. Leger des Heils ging met 1-2 onderuit tegen Centrum Evers 3.

Eén van de leukste wedstrijden in de derde klasse B ging tussen het oudste en het jongste team van het bedrijfsvolleybaltoernooi. Jong geleerd is oud gedaan. Het Fietsenhuis troefde de jonkies van Deurenmontage Kruijt in een fanatieke strijd met 3-0 af. Alfa Accountants & Adviseurs boekte een maximale overwinning op Mixed Energy.

VOKO/Van der Hoef (damesklasse D) gaat weer alleen aan de leiding in de Damesklasse D. De Kootwijkerbroekse ploeg speelde een vermakelijke wedstrijd tegen Rabobank. De eerste set verdween in de bankkluis, maar VOKO/Van der Hoef ging met de winst naar huis. Daarnaast staat VOKO alleen aan kop, omdat medekoploper De Meerwaarde 2 verrassend verloor van Lounge 3. In een zenuwslopende wedstrijd pakte Lounge 3 met 20-19 de beslissende derde set, waardoor het met de 2-1 overwinning weer een stap richting de top drie heeft gezet. In de achterhoede streden Truck Verhuur Woudenberg en Ester Design ook op het scherpst van de snede. Het kwartje viel uiteindelijk de goede kant op voor Ester Design: 13-14 in de winnende derde set.

DAMESKLASSE V
Voor de tweede week op rij moesten de bovenste drie teams tegen de onderste drie teams. De top drie wist andermaal een maximale overwinning te behalen. Hierdoor is het verschil tussen het linker- en rechterrijtje opgelopen tot zeven punten. Autoschade van der Werf blijft de ranglijst aanvoeren met drie punten voorsprong op Centrum Evers 3.

Bron: Barneveldse Krant, 9 april 2015.