Barneveldse Krant: Drie teams nog ongeslagen

Van de ereklasse tot en met de derde klasse staan nog twee speelrondes op het programma voordat de splitsing plaatsvindt: de bovenste vier en de onderste vier teams gaan dan in eigen competities verder. VOKO/Bosch Beton en Johannes Fontanus College hebben gisteravond twee tickets verworven voor de finalepoule van de Ereklasse. Fieret Loodgietersbedrijf slaagde hierin met betrekking tot de eerste klasse. Niet geheel toevallig zijn deze drie teams als enige nog ongeslagen bij de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie.

Ereklasse
VOKO/Bosch Beton en Johannes Fontanus College zijn momenteel een klasse apart op het hoogste niveau. De Kootwijkerbroekers wonnen indrukwekkend met 3-0 van Roordink Bedrijfswagens, waardoor zij als enige ploeg van de 44 deelnemers de maximale score behouden. Johannes Fontanus College won eveneens met 3-0, waardoor het net als VOKO/Bosch Beton ongeslagen blijft én zeker is van een plaats in de finalepoule. Aan de ongeslagen status van één van beide teams komt volgende week een eind, aangezien ze elkaar om 21.00 uur in sportcentrum De Meerwaarde treffen. Achter deze twee teams deden De Meerwaarde 1 en De Visser Installatiebedrijf goede zaken in de strijd om de twee overgebleven twee tickets; zij wonnen allebei met 2-1 van respectievelijk Vonk Tweewielers en Autobedrijf H. Kroon bv.

1e klasse
Fieret Loodgietersbedrijf (eerste klasse) is de derde ploeg die na vijf speelrondes nog steeds zonder nederlaag is. De koploper verloor gisteravond verrassend genoeg wel de eerste set van E-difference Van Manen, maar pakte daarna overtuigend twee sets op rij en verzekerde zich daarmee van de finalepoule. VOKO/Van de Pol en Torstai Set Up zijn ook bijna zeker van een plek bij de bovenste vier na 3-0 zeges op Centrum Evers 1 en Jansen Poultry. De strijd om het vierde ticket ligt nog helemaal open, mede dankzij de knappe 3-0 overwinning van R. van de Beek Onderhoudsbedrijf op Drukkerij Bout. De winst kwam tot stand mede dankzij een geweldige serviceserie van Robin van de Bruinhorst in de tweede set, waarbij hij R. van de Beek Onderhuidsbedrijf naar een 11-0 voorsprong serveerde. Hij maakt vervolgens met een nieuwe serie de set zelf ook uit (25-14).

2e klasse
In de 2e klasse heeft VCM Medical v.o.f. de leiding overgenomen van Set Up 3. Eerstgenoemde ploeg liet in een onderling treffen om de koppositie geen spaan heel van de Scherpenzeelse ploeg. Redblok passeerde Set Up 3 eveneens op de ranglijst na een 3-0 winstpartij op Schaeffler Nederland bv. Het was de avond van de 3-0 zeges in de 2e klasse, want Bouwbedrijf Grotenhuis en Dynastart hoefden ook geen set af te staan aan Hazeleger Account & Adviseur en Broekhuizen/KABO. Hierdoor maken Bouwbedrijf Grotenhuis en Dynastart – als huidige nummers vier en vijf – nog steeds een goede kans op een plaats in de finalepoule.

3e klasse
Leertouwer en Van Doorn Tuinen kan een plek bij de bovenste vier in de derde klasse bijna niet meer ontgaan na nieuwe overwinningen. Koploper Leertouwer moest er hard aan trekken om Centrum Evers 2 te verslaan, maar kreeg de nummer vier van de ranglijst in de beslissende derde set toch met 21-19 op de knieën. Leertouwer moet de koppositie wel delen met Van Doorn Tuinen dat er geen gras over liet groeien tegen Het Fietsenhuis (3-0). Het Leger des Heils had zich naast de twee koplopers kunnen nestelen, maar liet zich verrassen door Alfa Accountants & Adviseurs (1-2). Verder had Mixed Energy alle reden tot juichen, want tegen Deurenmontage Kruijt werd de eerste overwinning van het seizoen behaald. Dankzij een glasheldere 3-0 triomf steeg Mixed Energy zelfs een plaatsje op de ranglijst en mag het stiekem nog naar het linkerrijtje kijken.

Damesklasse D
Elke week staat er wel een topper op het programma in de Damesklasse D met vier teams die nauwelijks voor elkaar onder doen. Gisteravond legden Rabobank en Lounge 3 het vuur aan elkaars schenen. Lounge 3 won de eerste set, maar Rabobank kwam in de tweede en derde set hard langszij. VOKO/Van der Hoef en De Meerwaarde 2 behaalden allebei zakelijke 3-0 overwinningen tegen Truck Verhuur Woudenberg respectievelijk Ester Design. Hierdoor blijft de koppositie in handen van VOKO/Van der Hoef.

Damesklasse V
Autoschade Van der Werf (damesklasse V) heeft zich hersteld van de spaarzame nederlaag tegen Centrum Evers-3 vorige week. De koploper liet zien dat het verlies slechts een incident was en knalde in de topper tegen Nummer 12/Do-it over zijn tegenstander heen. Door de nederlaag van Nummer 12/Do-it kon Centrum Evers 3 opschuiven naar de tweede plaats op de ranglijst; het won in een leuke wedstrijd met 2-1 van Hooijer Makelaardij. Verder slaagde Evers Auto Import erin voor het eerst dit seizoen de maximale score te behalen. Dit ging ten koste van VOKO/Fire Prevent die als enige ploeg in sportcentrum De Meerwaarde nog op zijn eerste setwinst wacht. Daar krijgt het woensdag een nieuwe kans voor als het de koploper uitdaagt.

Bron: Barneveldse Krant, 19 maart 2015