Advies: geen handen schudden

Met dit bericht willen we meer duidelijkheid geven over het al dan niet doorgaan van de geplande wedstrijden in combinatie met het coronavirus (COVID-19-virus).

Op dit moment is er geen reden om wedstrijden af te gelasten, dat stelt de Nevobo. De volleybalbond houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Lees hier adviezen van de Nevobo.

Advies: geen handen schudden, high fives en basishygiëne
De Nevobo adviseert om handcontact zoveel mogelijk te vermijden, waaronder het handen schudden (voorafgaand en) na afloop van de wedstrijden voorlopig achterwege te laten. Wens op een andere manier de tegenstander en officials een prettige wedstrijd. Datzelfde geldt voor het bedanken na afloop.

Probeer verder zoveel mogelijk de hygiënemaatregelen in acht te nemen. Gebruik eigen spullen. Denk aan bidon/scheidsrechtersfluitje, etc.

Basis hygiëne
We raden sporters en publiek wel aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig 
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.