Wijnwinkel toost op koppositie

[BARNEVELD] Wijnwinkel Barneveld moest er hard voor strijden, maar heeft haar ongeslagen status behouden. In de spannende topper van de damesklasse V werd naaste belager Sport & Squashclub do-it met 2-1 verslagen.

Op de laatste speelavond van vorig seizoen degradeerde Wijnwinkel Barneveld verrassend uit de damesklasse D. Ondanks een stabiele vierde plaats in de reguliere competitie liet het zich in de promotie- en degradatiewedstrijden verrassen.

De doelstelling van Wijnwinkel Barneveld voor dit seizoen moge duidelijk zijn: terugkeren naar de hoogste damesklasse. Het liefst bereikt de ploeg dat met een kampioenschap, al is de concurrentie hevig.

De belangrijkste concurrent voor de titel stond gisteravond als tegenstander in het veld: Sport & Squashclub do-it. Jarenlang had de Barneveldse sportclub een topploeg in de ereklasse bij de mannen; dit jaar hoopt het met een damesteam naar het hoogste niveau te promoveren.

Beide teams waren tot nog toe ongeslagen en lieten zien die status graag te willen behouden. Do-it ging goed van start met een 25-20 setwinst, maar Wijnwinkel Barneveld kwam met 24-25 nipt langszij. In de sportieve topper trok laatstgenoemde met 18-21 uiteindelijk aan het langste eind.

[KAMPIOENSPOULE] Naast de twee topteams hebben Centrum Evers en Set Up-1 zich voor de kampioenspoule geplaatst.

Eerstgenoemde moest met 3-0 winnen van Hooijer Makelaardij-1 – dat ook nog bij de eerste vier kon komen – om niet afhankelijk te zijn van andere uitslagen. Centrum Evers won ook met 3-0 en kon vanaf de tribune toekijken hoe Set Up-2 ondanks een verlies (1-2) Hooijer Makelaardij-2 uit het linkerrijtje hield.

In dezelfde klasse boekte VOKO/Fire Prevent haar derde overwinning op rij; CuriousIT/E-developer werd met 3-0 verslagen.

[OPGESCHUD] In de enige klasse waar een hele competitie wordt gespeeld – in de damesklasse D treffen de teams elkaar zelfs drie keer – is de stand weer goed opgeschud.

Nadat VOKO/Van der Hoef een reguliere 3-0 overwinning boekte op Lounge3 bleek het aan het einde van de avond de koppositie weer in handen te hebben. Zowel de nummer één (De Meerwaarde-2) als twee (Autoschade Van der Werf) kregen met 3-0 klop.

De koploper had weinig in te brengen tegen Martine Buitenhuis Fotografie. Alleen in de tweede set kon het enigszins meekomen met de wervelende tegenstander. Autoschade Van der Werf mocht tegen hekkensluiter Truck Verhuur Woudenberg alleen in de eerste set meer dan twintig punten maken.

[GESCHUD] Op het hoogste niveau bij de herenklassen – waar NADU Installatie Techniek als enige ploeg ook dames heeft meespelen – waren de kaarten al geschud. Het was voor de top vier alleen een kwestie van geen strafpunten oplopen en de juiste positie kiezen voor de kampioenspoule, die spectaculair belooft te worden.

VOKO/Janse Berkhof Tuinen en Bakker Automotive hadden geen problemen met Trendsetters respectievelijk Johannes Fontanus College – ondanks een sterk spelende Kees van den Brink – en behielden dankzij 3-0 overwinningen de bovenste plaatsen.

In de strijd om de derde plek troefde NADU met minimaal verschil De Meerwaarde af. Na twee sets waren de teams in evenwicht, waarop NADU met 16-15 in de derde set de overwinning pakte.

Experda liet met een 3-0 overwinning op Arjan Fieret Loodgietersbedrijf zien te goed voor het rechterrijtje te zijn, maar heeft de pech dat de concurrentie om de toppositie dit jaar moordend is in de ereklasse.

Dat is ook in de eerste klasse het geval, waar Roordink net buiten de kampioenspoule is gevallen. Een solide 3-0 zege op Leertouwer maakte voor de stand weinig uit, want het gat met de top vier was al te groot.

Autobedrijf H. Kroon bv begint als koploper in de A-poule, omdat het met een 3-0 zege op Broekhuizen/KABO optimaal profiteerde van de puntendeling tussen VOKO/Van de Pol en Set Up-1.

Daarnaast tankte R. van de Beek Schilders vertrouwen voor de finalepoule door Schaeffler Nederland bv met 3-0 te verslaan.

[OP HET SPEL] In de tweede klasse stonden nog wel twee tickets voor de kampioenspoule op het spel, al was die spanning van korte duur. Ongeslagen koploper Tomassen Toegangstechniek liet opnieuw haar klasse zien en speelde Mixed Energy van de mat.

Door de nederlaag van nummer vijf Mixed Energy konden Van Manen Badkamers en AMV Drukkerij vrijuit aan hun wedstrijden beginnen. Beide teams haalden echter ook op eigen kracht de kampioenspoule. Van Manen won met 2-1 van Van Doorn Tuinen door de beslissende derde set met 25-23 naar zich toe te trekken.

AMV Drukkerij had weinig moeite met Tichelaar/Dik Pol en vestigde zich definitief op de vierde plaats.

In een duel om de eer was Staerk Accountants met 3-0 te sterk voor Het Fietsenhuis.