Sensationele ontknoping

Tomassen en Bakker kampioen

Bakker Automotive, kampioen ereklasse 2017

Gepko Hahn

BARNEVELD De ontkoping om een kampioenschap kan bijna niet spannender worden dan in de derde klasse bij de Barneveldse Krant-bedrijfsvolleybalcompetitie. Tomassen Toegangstechniek pakte onder tropische omstandigheden in De Meerwaarde middels een beslissingspunt de titel ten koste van Staerk Accountants. Bakker Automotive is de kampioen van de ereklasse.

De één-na-laatste speelronde bracht een sensationele ontknoping in de derde klasse met zich mee. Vorige week haakte Van Doorn Tuinen – als ongeslagen koploper geplaatst voor de kampioenspoule – af in de titelstrijd, waardoor Staerk Accountants en Tomassen Toegangstechniek in een onderling duel om kampioenschap gingen strijden.

Staerk Accountants had aan één set genoeg, maar Tomassen was niet van plan zich gewonnen te geven. Het trok een spannende eerste set met 25-23 naar zich toe en won vervolgens ook de tweede set. Hierdoor zou de winnaar van de derde set kampioen worden.

Bij het luiden van de zoemer stond het 12-11 voor Tomassen; Staerk dwong echt een beslissend punt af. In deze spannende rally trok Tomassen met 13-12 aan het langste eind, waardoor het zich kampioen mag noemen. Van Doorn Tuinen legde in dezelfde klasse beslag op de derde plaats na een 3-0 zege op Mixed Energy. De wedstrijd tussen Het Fietsenhuis en Centrum Evers eindigde in een 1-2 zege voor laatstgenoemde.

LAATSTE WEDSTRIJD In de hoogste klasse werd het kampioenschap ook pas in de laatste wedstrijd beslist. VOKO/Bosch Beton had de druk op koploper Bakker Automotive opgevoerd door Experda met 3-0 te verslaan. De Kootwijkerbroekers waren zodoende minimaal verzekerd van de finale om het kampioenschap van Barneveld.

VOKO mocht ook nog hopen op het kampioenschap van de ereklasse, maar Bakker – met de voltallige selectie en sponsor op de bank en de tribune – speelde zich naar zijn allereerste titel tegen De Meerwaarde. Na het winnen van de eerste set (25-19) sloeg Arjan ‘B.B.’ van den Brink het kampioenspunt binnen in het tweede bedrijf. De derde set ging naar de oranje tegenstander, maar het feest barstte vervolgens snel los bij Bakker Automotive.

De strijd tegen degradatie uit de ereklasse bleef eveneens tot het eind spannend. R. van de Beek Schilders had nog een laatste kans om zich te handhaven, maar mocht geen set verspelen tegen Arjan Fieret Loodgietersbedrijf.

De eerste set werd gewonnen, maar Fieret kwam hard terug en speelde zich zodoende veilig. Ondanks een 2-1 zege degradeert R. van de Beek na één seizoen weer naar de eerste klasse. Johannes Fontanus College en Trendsetters waren al veilig en deelden de punten (2-1).

De andere titels waren al verdeeld. NADU Installatie Techniek was het hele seizoen oppermachtig in de eerste klasse en is ongeslagen gebleven: 2-1 winst tegen VCM Medical v.o.f. Daarachter legde Autobedrijf H. Kroon bv beslag op de tweede plaats na een kleine zege op BaanMeesters, waardoor Kroon mag meedoen aan de strijd om de D. Dirksebokaal.

Verder sloten VOKO/Van de Pol en Set Up 1 het seizoen met zeges af op het gedegradeerde Redblok respectievelijk Jansen Poultry.

Roordink hoefde ook geen nederlaag te incasseren; het won alle vijftien duels in de tweede klasse. De laatste wedstrijd was een 3-0 zege op René Brand Hoveniers. Voor laatstgenoemde deerde de nederlaag niet. Het bleek ondanks een 2-1 overwinning van hekkensluiter Dynastart Elektro op Schaeffler Nederland bv veilig te zijn; Dynastart degradeert naar de derde klasse.

De strijd om de tweede plaats werd door Broekhuizen/KABO gewonnen. Het was met 2-1 te sterk voor Leertouwer en speelt zodoende woensdag ook mee om de D. Dirksebokaal.

Bij de dames waren de kampioenen ook al bekend. De Meerwaarde 2 had de titel in de damesklasse D al opgeëist; Martine Buitenhuis deed dat in de damesklasse V. In de hoogste klasse won de top drie als vanouds met 3-0. De Meerwaarde bevestigde zijn status als kampioen tegen Wijnwinkel Barneveld. VOKO/Van der Hoef en Lounge 3 waren met maximale scores te sterk voor Centrum Evers 2 en Truck Verhuur Woudenberg.

Hierdoor zijn de Kootwijkerbroekers tweede geworden en strijden zij volgende week met De Meerwaarde en Martine Buitenhuis Fotografie om de ProComm Beker.

Centrum Evers is uit de damesklasse D gedegradeerd; Wijnwinkel Barneveld en Truck Verhuur Woudenberg gaan zich woensdag proberen te handhaven. Autoschade Van der Werf is de uitdager en hoopt na één seizoen terug te keren naar het hoogste niveau.

TWEEDE PLAATS Van der Werf speelde tegen Set Up 2 een duel om de tweede plaats in de damesklasse V. Het moest met 3-0 winnen en deed dat ook met ruim verschil in de sets, waardoor het tijdens de laatste speelavond om promotie mag spelen. De titel was een brug te ver voor Van der Werf; Martine Buitenhuis Fotografie was dit seizoen voor iedereen te sterk in de damesklasse V. Het won ook het slotduel zonder enige moeite. De ongeslagen kampioen mag zich met de grootmachten uit de damesklasse D meten.

Debutant CuriousIT/E-developer eindigt het seizoen zonder setwinst; VOKO/Fire Prevent won met 3-0.